Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir’de orman yangınları yerleşim yerlerine ulaştı


HABER MERKEZİ – İzmir’in Gaziemir ve Foça ilçelerinde çıkan yangınlar rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine ulaştı, birçok ev tahliye edildi. 

 

İzmir’in Gaziemir ile Buca ilçeleri arasındaki Zafer Mahallesi’nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın yönünü değiştirmesi nedeniyle farklı yönlere yayılan yangın, Sarnıç Piknik Alanı civarındaki yerleşim birimlerine yaklaştı. Alevlerin yerleşim birimlerine yaklaşması üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleriyle TOMA’lar, bu bölgeye yoğunlaştı. Yaklaşık 100 metre mesafedeki alevlere karşı yurttaşlar da müdahaleye katıldı. Hortumlarla ağaçları ve evlerini ıslatan yurttaşlar, yoğun duman nedeniyle zorlandı. 

 

EVLER TAHLİYE EDİLDİ 

 

Sarnıç Mahallesi’nde tedbiren elektrik kesintisi uygulandı. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle yurttaşlar bölgeden uzaklaştırıldı. Alevlerin yakın olduğu Sarnıç Mahallesi Çamlık Caddesi üzerindeki evler tahliye edilmeye başlandı. Alevlerin evlere sıçramaması için itfaiye araçlarıyla ve TOMA’larla yangın ile evler arasına set kuruldu. Yangına gece görüşlü helikopterlerle müdahale ediliyor. 

 

FOÇA’DA YANGIN

 

Foça’nın Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki ormanlık ve makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın Jandarma Komutanlığı kampüsüne de sıçradı. Yangına Orman Genel Müdürlüğü’ne ait hava ve kara araçları müdahale ediyor. 

 

BİR SİTE TAHLİYE EDİLDİ

 

Yangın, askeri bölgenin arkasındaki Koca Mehmetler Mahallesi’nde makilik alana da yayıldı. Bu bölgede yer alan Hayat Foça Sitesi, tedbir amaçlı boşaltıldı. Site çevresindeki alevler kontrol altına alındı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version