Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul’da kayyım nöbeti: Mücadeleyi birleştirmeliyiz


İSTANBUL- Şişhane’deki kayyım nöbetinde, “Bu mücadelemizi birleşik ve devrimci bir şekilde devam ettirmek zorundayız. Başka türlü kazanmamızın yolu yok” denildi.

 

Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Colemêrg Belediyesine kayyım atanmasına karşı Beyoğlu’nda bulunan Şişhane Meydanı’nda başlattığı nöbet 36’ncı gününde devam etti. “Kayyım defol” tişörtlerinin giyildiği eylemde, “Taksim Hakkari bizim, 1 Mayıs’a özgürlük, kayyım defol” pankartı açıldı. Eylemde sık sık “Bijî berxwedana Colemerg’ê” ve “Kayyımlar gidecek biz kalacağız” sloganları atıldı.

 

Eylemde ilk söz alan Devrimci Hareket Temsilcisi Berkay Ustabaş,  Şişhane’nin direniş meydanına dönüştüğünü belirterek, “Yıllardır bu memlekette üzerimize çöken karanlığa karşı direnenlerin saygısı ile bugün meydanda oturabiliyoruz. Bu alanlar bedeller ödenerek yaratıldı ve direniş alanları oluşturuldu. Biz bugün bu mücadeleyi ileriye taşımaya çalışarak, o direnişe layık olmaya çalışıyoruz. Bu iradenin, bu ırkçı sisteme karşı duruşunun, bu toprağın taşına da tutuştuğunu görüyoruz. Bu iradeye, bu mücadeleye selam olsun” dedi.  Ustabaşı, 1 Mayıs tutsakları ile dayanışmak için demokrasi güçlerini İstanbul adliyesine davet etti.  

 

‘KAZANCAĞIZ’

 

Devamında söz alan Emekçi Hareket Partisi(EHP) üyesi Nehir Sevim,  hak ve hukuk için verilen mücadelenin kazanımla sonuçlanacağına işaret etti.  Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) sözcüsü  İpek Bozkurt  da “Her alanda AKP ve MHP’nin saldırılarıyla karşı karşıyayız. Özellikle işçilere ve emekçilere yönelik saldırılar çok fazla arttı. Ekonomik krizin tüm faturası bizlere kesiliyor. Savaş politikalarını derinleştiriyorlar ve hayvanların yaşam haklarına da göz dikiyorlar. İrademiz hiçe sayılıyor ama saldırılara karşı, burada olduğu gibi, her alanda mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadelemizi birleşik ve devrimci bir şekilde devam ettirmek zorundayız. Başka türlü kazanmamızın yolu yok. Direne direne kazanacağız” şeklinde konuştu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version