Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İSPANYA | Yüksek Mahkeme ayrılıkçı lidere affı reddetti

İSPANYA | Yüksek Mahkeme ayrılıkçı lidere affı reddetti

İspanya Yüksek Mahkemesi, ülkeye geri dönmeye hazırlanan Katalan lider Carles Puigdemont için affı iptal etti.

İspanya üst mahkemesi, Pazartesi günü Puigdemont’a zimmetine para geçirme suçlamasıyla ilgili af çıkarmayı reddederek ayrılıkçı lider hakkındaki tutuklama kararını onayladı.

Katalonya Yüksek Adalet Mahkemesi geçen hafta iki ayrılıkçı için bu af kanununu ilk kez uygulamaya sokmuştu. Affedilen isimlerden biri Katalan hükümeti eski içişleri bakanı Miquel Buch’tu.

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez bu affın İspanya devletinin Katalanlarla uzlaşabilmesi için elzem olduğunu söylerken İspanya’daki sağcılar bu uygulamaya buna karşı çıkıyor. Muhalefetteki partiler, Sosyalist Başbakanı kendi koltuğunu kaybetmemek için bu af yasasını çıkarmakla suçluyor. Başbakan Pedro Sánchez’in iktidarda kalabilmesi için iki  Katalan partisinin ciddi anlamda desteğine ihtiyacı var.

Ayrılıkçı lider Charles Puigdemont, 2017 Ekim’de İspanya’da tutuklanmamak için Belçika’ya kaçmak zorunda kaldı. Puigdemont, bu sene nisan ayında da Fransa’ya geçti. İspanya Yüksek Mahkemesi’nin Pazartesi günü zimmetine para geçirme suçlaması ile ilgili af çıkarmayı reddetmesi ve tutuklama kararının devamına karar vermesinin ardından af yasasıyla beraber İspanya’ya geri dönmeyi uman ayrılıkçı liderin umutlarını şimdilik suya düştü.

Exit mobile version