Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İspanya Başbakanı eşinin yolsuzluk davasında ifade verecek

İspanya Başbakanı eşinin yolsuzluk davasında ifade verecek


İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, 30 Temmuz’da eşinin yolsuzluk davasında tanık olarak ifade verecek. Başbakan suçlamaların hükümeti ve kendisini zayıflatma çabası olarak nitelerken nisan ayında görevinden istifa edebileceğini belirtmişti.

Madrid’deki bir mahkeme 22 Temmuz Pazartesi günü yaptığı açıklamada İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in, eşi Begona Gomez’in iş bağlantılarıyla ilgili yolsuzluk ön soruşturması kapsamında 30 Temmuz’da ifade vereceğini duyurdu.

Mahkemeden yapılan açıklamada, Yargıç Juan Carlos Peinado’nun Sanchez’i 30 Temmuz günü saat 11:00’de resmi konutunda “tanık” olarak dinleyeceği belirtildi. Mahkeme, Sanchez’in eşinin nüfuz ticareti yaptığından şüphelenilmesi üzerine sorgulanacağını söyledi.

Sanchez’in eşi ile ilgili suçlamalar İspanya’daki aşırı sağ ile bağlantılı grupların şikayeti üzerine başlatıldı. Dava birçokları tarafından siyasi bir saldırı olarak görülürken Guardia Civil tarafından yürütülen bağımsız bir soruşturma, suç işlendiğine dair herhangi bir kanıt bulunmadığını bildirmişti.

Başbakan Nisan ayında mahkemenin soruşturmayı başlatmasının ardından istifa edip etmemeyi değerlendirmek üzere görevine beş gün ara vermiş ancak sonrasında görevinde kalmaya karar verdiğini açıklamıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version