Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Irak Türkiye’nin saldırılarını Lahey’e taşıyabilir’


HABER MERKEZİ – Türkiye’nin saldırılarının uluslararası antlaşmaların açık ihlali olduğunu belirten siyasi yorumcu Muhammed Ali Hekim, Irak’ın bu saldırıları Lahey’e şikayette bulunabileceğini söyledi. 

 

Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi topraklarına dönük saldırıları devam ediyor. Saldırıları Rojnews’e değerlendiren Iraklı siyasi yorumcu Muhammed Ali Hekim, Türkiye’nin tarım alanlarını bombalamasının ve bölgeye asker sevk etmesinin ve onlarca askeri üs kurmasının temel amacının, bir varil suyu bir varil petrolle takas etmek olduğunu belirtti. Hekim, bu durumun uluslararası anlaşmaların açık bir ihlali olduğunu da sözlerine ekledi.

 

IRAK’IN KALKINMASINI ENGELLEME GİRİŞİMİ

 

Hekim, Irak’ın tarım, ekonomi ve sanayi açısından gelişmesinin Türkiye’nin çıkarına olmadığını belirterek, “Türkiye, her zaman Irak’ın kalkınma projelerinin önüne geçmeye çalışmıştır. Bunu Irak’taki müttefikleri aracılığıyla da yapmaya çalışıyor” dedi. Hekim, Hewlêr ve Bağdat hükümetlerinin Türkiye’nin saldırılarına karşı sessizliğine de dikkat çekti. Irak’ın Türkiye’ye karşı kullanabileceği çok iyi bir baskı kartına sahip olduğunu belirten Hekim, “Bu baskı kartı Türkiye’yle yapılan yıllık 18 milyar doları aşan ticareti durdurmaktır” dedi.

 

Hekim, Irak’ın Türkiye’nin “işgali”ne karşı Avrupa Güvenlik Konseyi ve Lahey’de bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne hukuki şikâyette bulunabileceğini söyledi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version