Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Irak eski parlamenteri: Türkiye’nin bombalayacağı yerleri Parastin belirliyor


HABER MERKEZİ – Irak eski parlamenteri Xalib Muhammed, savaş uçaklarının bombalayacağı yerleri Parastin’ın belirlediğini söyleyerek, “Barzani ailesi iktidarda kalmak için her şeyi yapıyor” dedi. 

 

Türkiye’nin KDP işbirliğinde Federe Kurdistan Bölgesi’ne dönük başlattığı saldırılar sürüyor. Her gün Bölge topraklarını bombalayan Türkiye, asker, tank ve zırhlı araç sevk etmeye, yeni üsler inşa etmeye devam ediyor. Irak eski Parlamenteri Xalip Muhammed, Türkiye’nin saldırılarını, KDP’nin bu saldırılarındaki işbirliğini ve Irak hükümetinin sessizliğini Rojnews’e değerlendirdi.  

 

KDP ONAYIYLA BÖLGEDELER

 

Barzani ailesinin iktidarda kalmak için her şeyi yaptığını belirten Muhammed, “Çünkü iktidar olmazlarsa yok olacaklar. Onların otoritesi kendi güçleri ve yetenekleri ile ilgili değildir. Geçmişte İran Şahı onları destekledi, şimdi de Türkiye destekliyor. Başka bir deyişle iktidarda kalmaları yolsuzlukla hukuksuzlukla ilgilidir. Bana göre Barzani ailesi kaldığı sürece Kürt halkı rahat etmeyecektir. Türk devleti, Bölge Başkanı’nın ve Başbakan’ın onayıyla bölgede askeri üs inşa etmesi, yurttaşlarına kimlik kontrolü yapması kabul edilemez ve çok yazık. Halkımız kimliğini soran işgalcilere ‘kimsiniz burada ne işiniz var’ diyerek tepki göstermelidir” dedi. 

 

Irak eski parlamenteri Xalib Muhammed

 

 

BARZANİ AİLESİ İLE TÜRKİYE İLİŞKİSİ

 

Türkiye’ye ait savaş uçaklarının bölge topraklarını bombalamasına de değinen Muhammed, “Süleymaniye’yi bombalayan uçaklar, Türk devletinin Kurdistan Bölgesi’nde inşa ettiği üslerden havalanıyor. O uçaklar İstanbul’dan kalkıp bizi bombalamıyor. Parastin Türk savaş uçaklarının bombalayacağı yerleri önceden belirliyor. Barzani ailesi, iktidarının tehlikede olduğunu her gördüğünde, ömrünü uzatmak için evine yabancı bir güç getiriyor ve bunu bir ihanet olarak görmüyor. 31 Ağustos’la gurur duyanlar, Hewlêr ve Duhok’u Türkiye’ye teslim etsin. Barzani ailesi için Kurdistan Bölgesi’nin tamamının yok olması normaldir. Barzani ailesinin varlığı Türkiye’nin varlığına bağlıdır, Türkiye olmazsa onlar da olmaz” ifadelerini kullandı. 

 

‘KÜRT KIYAFETİ GİYMEKLE KÜRT OLUNMUYOR’

 

Muhammed, “Irak Parlamentosu’nda bulunan 60 parlamenterimiz acil toplantı talebinde bulunarak Bölge’de bulunan yasa dışı güçleri gündeme getirmelidir. Burada alınan kararlar çerçevesinde konuyu Birleşmiş Milletler’e taşıyıp bu güçlerin işgalci olduğunu gösteren somut belgeler sunulmalıdır. KDP’nin kendisi onlara yol açıp onları koruyorsa bu ihanet değil de nedir? Kürt kıyafeti giymekle Kürt olunmuyor” tepkisinde bulundu. 

 

‘KDP SEÇİME GİRMEKTEN KORKUYOR’

 

KDP lideri Mesud Barzani’nin Bağdat ziyaretine dikkat çeken Muhammed, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mesut Barzani yüzlerce kez Bağdat’a gitse de Federal Mahkeme’nin aldığı kararlara engel olamaz. Federal Mahkeme’nin kararları KDP’yi zayıflattı. KDP seçime gitmekten korkuyor çünkü şu ana kadar tüm seçimleri kendisi planlamıştı. Oylarının yarısı sahte, diğer yarısı ise kota oylarıydı. Şu anda bile var gücüyle seçimin yapılmasını engellemeye çalışıyor. Mesud Barzani üç konu için Bağdat’ı ziyaret etti. İlki Irak Parlamentosu’nun erken seçim yapması ve bunun Bölge seçimleri ile birlikte yapılması ki bu şekilde mevcut seçim komisyonu iptal edilerek kendisinin kuracağı bir seçim komisyonu seçimi yürütecek. İkincisi ‘Türkiye Kurdistan için değil, PKK için geldi’ demek. Ancak Türkiye’nin gittiği her yerde bir daha çıkmadığı biliniyor bu yüzden Irak bunu kabul etmedi. Üçüncüsü ise Bölge çalışanlarının maaşlarının ‘Benim Numaram’ projesine dahil edilmesi. Ancak bu da kabul edilmedi. Çünkü Federal Mahkeme’nin kararına göre çalışanların maaşları Irak’ın yetkisinde ödenecek.”

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version