Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İHD’liler mezarları başında anıldı


ADANA – Adana’dan Vedat Aydın’ın cenaze törenine gittikleri sırada trafik kazası geçirip hayatını kaybeden ve “Beşler” olarak bilinen İHD yöneticileri mezarları başında anıldı.

 

JİTEM tarafından katledilen HEP Amed İl Başkanı Vedat Aydın’ın cenazesine giderken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden dönemin İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şube Başkanı Elif Tuncer ve İHD yöneticileri Hasan Üzüm, Yusuf Üzüm, Cemal Ölçmez ile İmam Turan mezarları başında anıldı. Buruk Mezarlığı’nda yapılan ve saygı duruşuyla başlayan anmaya kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile hayatını kaybedenlerin aile yakınları katıldı.

 

‘ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ’

 

Anmada konuşan İHD Adana Şube Başkanı Avukat Yakup Ataş, yaşamını yitirenleri anarak, “İnsan Hakları Derneği’nin 38 yıllık mücadelesinde 27 mücadele arkadaşımızı faili belli cinayetlerle kaybettik. Ancak tüm bunlara rağmen yılmadan, korkmadan, vazgeçmeden mücadelemizi devam ettirdik. Bu sebeple biz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimizi, beşlerin ve diğer mücadele arkadaşlarımızın bu onurlu mirasına hak ettiği şekliyle sahip çıkacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Çünkü bugün bizi bir arada tutan Elif Tuncer Hasan Üzüm, Yusuf Üzüm, Celal Ölçmez ve İmam Turan’ın bizlere bıraktıkları bu miras; insan olmanın gereği olan ahlaki, vicdani ve evrensel değerlerdir” dedi.

 

‘BİZİMLE YAŞAMAYA DEVAM EDECEK’

 

Ataş ardından söz alan Celal Ölçmez’in eşi Sevim Ölçmez, “Umutlarımız asla yok olmayacak. Biz asla onları unutmayacağız. 33 yıl değil, yüzyıl da geçse onlar daima bizimle olacak. Bizimle yaşamaya devam edecek. Her yıl buraya gelerek onları andığı için tüm dostlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmalar ardından mezarlara bırakılan karanfillerin ardından anma son buldu.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version