Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Husiler İsrail’e yine füze fırlattı

Husiler İsrail'e yine füze fırlattı


İran destekli Direniş Ekseni’nin Yemen ayağını oluşturan, İsrail’in Gazze Savaşı’na misilleme olarak hemen her gün Kızıldeniz’de ABD-İsrail bağlantılı gemileri hedef alan Husilerin cuma günü İsrail’in Tel Aviv kentini vurmasıyla tırmanan gerilim dinmiyor. İsrail ordusunun dün Yemen’e düzenlediği hava saldırılarında en az altı kişinin öldüğü belirtilirken, Husiler bu sabah Elyat’a füze fırlattı.

Reuters ajansına konuşan tıbbi kaynaklar, İsrail’in dün Tel Aviv saldırısına misilleme olarak Yemen’in Hudeyde limanına düzenlediği saldırıda en az altı kişinin öldüğünü, 80 kişinin yaralandığını söyledi.

İki taraf da birbirlerine karşı intikam yemini ederken, Husiler bu sabah İsrail’in Elyat kentine birden fazla balistik füze fırlattıklarını duyurdu. İsrail ordusu ise ülkenin Arrow-3 hava savunma sistemlerinin Yemen’dem atılan bir karadan karaya füzeyi imha ettiğini duyurdu. Açıklamaya göre füze, İsrail hava sahasına girmeden önce havada vuruldu. Füzeye müdahale edilmesinden önce ise Elyat’ta sirenler çaldı, çok sayıda İsrailli sığınaklara sığındı.

Gazze Savaşı’nın başından beri Filistinlilerle dayanışma adına Kızıldeniz’de ABD-İsrail bağlantılı gemileri hedef alan Husiler, cuma günü İsrail’in Tel Aviv kentini vurarak yeni bir aşamaya geçmişti. SİHA saldırısında bir kişi ölmüş, dört kişi yaralanmıştı. İsrail de bu saldırıya misilleme olarak, ilk kez Yemen’e hava saldırısı düzenlemişti. İsrail ordusu, Hudeyde’de Husilere ait askeri hedeflerin vurulduğunu savunmuştu. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version