Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hulusi Akar’ın onayıyla meslekten atılan deniz astsubayı canına kıydı

Hulusi Akar’ın onayıyla meslekten atılan deniz astsubayı canına kıydı


KHK’lı denizaltı astsubay Recep Aydın’ın (31), 20 Temmuz 2024 cumartesi günü Adana’daki evinin balkonundan atlayarak intihar ettiği ortaya çıktı.

Kronos’un haberine göre Yalova’daki Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu’ndan 2015’te mezun olan Aydın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 2019’da ihraç edilen 361 astsubay arasında bulunuyordu.

İhraç edildikten sonra maddi ve manevi zor günler geçirdiği belirtilen Aydın’ın etrafındaki arkadaşlarına artık dayanamayacak hale geldiğini söylediği öğrenildi.

Karara imza atanlar

Recep Aydın’ın ihraç edilmesine sebep olan kararda, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal imzası, Hulusi Akar’ın da onayı bulunuyor.

Kararda “Askeri okul/mesleğe kabul yazılı sınav, mülakat ve sağlık muayene süreci, meslek safahatı ve terfi, ilerleme, sicil, yurtdışı görevleri, sağlık raporu, lisans üstü eğitim ve olağan üstü tayinler ile mesleki gelişim ve liyakat dışı safahat gelişmeleri, hayatın olağan akışına uygun olmayan yabancı dil sınav notları, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasındaki durumu ve tutumu, haklarında ilgili savcılıklarca yürütülen soruşturma ve kovuşturmalarda elde edilen bilgi ve delillerin” bir bütün olarak değerlendirildiği ve 316 personelin kamu görevinden çıkarılmasına karar verildiği belirtilmişti.

Görevden çıkarılan astsubaylar işlemin iptali için idare mahkemesine dava açtı. Hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmayan Recep Aydın ve ihraç edilen 254 astsubay hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı 4 Nisan 2022’de ‘kovuşturmaya gerek yoktur’ kararı verdi. Aydın dahil 254 subay iki yıldır göreve iade edilmeyi bekliyor ancak dosyaları hala Yargıtay’da bekletiyor.

Evli ve bir kızı bulunan Aydın’ın cenazesi Adana Kürkçüler’de toprağa verildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version