Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hollanda’da başbakan belli oldu, göçmenlere kötü haber

Hollanda’da başbakan belli oldu, göçmenlere kötü haber


Hollanda’da aşırı sağın kazandığı 7 ay önceki seçimlerin ardından hükümet kuruldu. Eski istihbarat şefi Dick Schoof Hollanda’nın yeni başbakanı olarak yemin etti. Geert Wilders’in partisi göç bakanlığı da dahil olmak üzere kabinenin 3’te birine sahip oldu.

Eski istihbarat şefi Dick Schoof, Salı günü Hollanda’nın yeni başbakanı olarak yemin etti. Hollanda’da 4 partili koalisyon “şimdiye kadarki en katı” göç politikasını uygulamanın sözünü vermişti. Schoof, Mark Rutte’nin yerine göreve gelirken eski başbakan önümüzdeki hafta NATO’nun yeni genel sekreteri olarak açıklanacak ve 1 Ekim’de görevine başlayacak.

Schoof, bu politikanın kararlı bir şekilde uygulanacağının sözünü verdi. Yeni kabinede Göç Bakanlığı, Geert Wilders’in partisine verildi. Wilders’in aşırı sağcı partisi yeni hükümette 15 bakanlıktan beşini aldı.

Dört koalisyon ortağı; Wilders’in PVV’si, Çiftçi Partisi (BBB), liberal-muhafazakar VVD ve yeni yolsuzluk karşıtı parti NSC, daha önce Hollanda Gizli Servisi’ni yöneten Schoof üzerinde uzlaşmaya vardı. En çok oyu alan Geert Wilders’in başbakan olmasına diğer liderler sıcak bakmamış, Wilders da geri adım atarak pozisyon için ısrarcı olmamıştı. Wilders, İslam ve AB karşıtı açıklamaları ile biliniyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version