Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HOLLANDA | Kilisede ‘aşure günü’; insanlık için dua edildi

HOLLANDA | Kilisede ‘aşure günü’; insanlık için dua edildi

BASRİ DOĞAN | ZAANDAM

Hollanda’da ‘Birlikte Yaşama Sanatına Katkı’ (Kunst van het Samenleven), Burgerhart Amsterdam ve Animo Vakfı gönüllüleri, Nuh’un gemisi örneğinden yola çıkarak, kilisede farklı inanç ve kültürden insanlara aşure dağıttı.

Programın organizatörleri olan derneklerin gönüllerinden Bayram Karaçam, ‘Aşure Günü’ nedeni ile Zaanadam’ın en büyük kilesesi olan Doopsgezind Vermaning’de ilk defa aşure dağıttıklarını söyledi. Programa katılanlar hoşgörü ve diyalog mesajı verdi. Kilisede ilk defa düzenlenen Aşure Gününe, farklı kültür ve kurumlardan insanlar katıldı. Program öncesinde kilise ayininde dualar yapıldı. Türkiye’de depremde hayatını kaybedenler anıldı. Tüm insanlığın felaketlerden kurtuluşu için dua edildi.

Vaiz Klover: Kavgaya vaktimiz olmamalı!

Zaandam Doopsgezind Vermaning Kilisesi Vaizi Kok Klaver, Müslümanların ortak duada kilisede olmalarından dolayı son derece memnun olduğunu söyledi. Klaver, “Ortak noktalarımız o kadar fazla ki aramızdaki farklılıklar hakkında kavgaya vaktimiz olmamalı. İnsanların her zamankinden daha çok konuşmaya ve sohbete ihtiyacı var. Aramızdaki önyargılar, bu tür anlamlı günler ile konuşarak, dertleşerek çözülebilir. Bugün ayinden sonra Hizmet gönüllülerinin kilisede ortak duada bulunan insanlara aşure dağıtmaları çok anlamlı bir güzellikti. Müslüman, Hristiyan ve farklı inançlardan insanların memnuniyetlerini dile getirmeleri diyalog adına son derece önemliydi.” açıklamasında bulundu.

Zaandam Animo Vakfı Gönüllüsü Bayram Karaçam ise “Bugünü, birbirimizle diyalog kurmak ve birbirimizle daha iyi tanışmak amacıyla gerçekleştirdik. İnsanlar birbirlerini tanıyınca önyargılar ortadan kalkıyor.” diye konuştu.

Zaanstad Kiliseler Birliği Başkanı Jan van Renselaar, böyle bir programa ilk kez katıldıklarını söyledi. Birlik, beraberlik ve kaynaşmanın önemine vurgu yaptı. Branger, “Bu tür çalışmaların birlikte yaşama adına önemli katkılar yapacağını söylemek isterim. Özellikle önyargıların yok edilmesi ve dayanışma adına bu tür çalışmaları son derece önemli buluyorum.” dedi.

Kaynak: TR724

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version