Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hizmet İş’ten bankamatik çalışanlarına: Olmazsa olmazımız büyükşehir belediyesidir!


AMED – Hizmet İş Amed İl Sekreteri Hasan Can, kayyımların usulsüz bir şekilde işe aldığı “bankamatik çalışanları”na gönderdiği ses kaydında, “Bizim olmazsa olmazımız büyükşehir belediyesidir. Gelin ya. Kayyım gelse hasta olanınız dahi kalkıp gelir” dedi.    

 

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hizmet İş Sendikası’nın Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki belediyeler önündeki provokasyonları sürüyor. Hizmet İş Sendikası, kayyımlar döneminde belediyeye uğramadan maaş alan ve usulsüz bir şekilde işe alınan kişiler üzerinden belediyeler önünde provokasyon girişiminde bulunuyor. Sendika, daha önce Rezan (Bağlar) Belediyesi’nde özel kalem müdürü olmak için bakanlığa başvuran ve kardeşini işe aldıran    

AKP İl Kadın Kolları Başkanı Güzel Kızoğlu’nun da aralarında olduğu bir gurupla sık sık belediyeler önünde toplanıyor.    

 

SES KAYDI GÖNDERDİ

 

Rezan ve Sûr belediyeleri önündeki provokasyonlarından sonuç alamayan gurubun bir sonraki adresinin bir kez daha Amed Büyükşehir Belediyesi olduğu öğrenildi. Hizmet İş Sendikası Amed İl Sekreteri Hasan Can, büyükşehir önüne gelmeleri için bazı isimlere ses kaygı gönderdi.   

 

Can, gönderdiği ses kaydında bugün büyükşehir belediyesi önünde olacaklarını belirtti. Can, “Bizim olmazsa olmazımız büyükşehir belediyesidir. Büyükşehir belediyesinin önünde oturmamız, orada o direnci göstermemiz, onlara karşı o mukavemeti dile getirmemiz diğer bütün belediyeleri de kapsamış olacak” diye kaydetti. 

    

Can, “Büyükşehir belediyesinin ehemmiyetini siz benden daha iyi biliyorsunuz işçi olarak. Gelin ya. Bugün kayyım gelse dese ki herkesi işe götürecek, iş alımı için hasta olanınız dahi kalkıp gelir. Bugün burada oturmamızın, burada olmamızın gerekçesi sizlersiniz” diye kaydetti. 

 

‘BUNU ONUR MESELESİ HALİNE GETİRELİM’

 

Can, ses kaydının devamında ise şunları belirtti: “Bu kadar emeğin gerekçesi sizlersiniz. O çadır bez parçasından ibarettir, sizin oturuşunuzla çadır anlam, ehemmiyet kazanıyor. Allah rızası için üzerinize düşeni yapın. Yozgat’ı, Bursa’yı gördünüz. Adamlar orada çalışmış olan arkadaşlarına dahi sahip çıktılar. Kontak kapatıp, işi bıraktılar arkadaşları için. Hadi tamam bunlar çalışan kişiler gelmiyor ama sizler birbirinize sahip çıkın. Gelin sizi 10.30 gibi çadırımız hazır olacak, oraya gelmeye çalışın. Gelin de. En geç saat 11.00’de çadırda olun. Ne bağır ne çağır ya sadece gelin o çadırda bir oturun, sohbet edin. Gelecek kişilere yüzünüzü gösterin, insanlar gerçekten bunlar ATM’ci değiller, gerçekten bunlar emeklerine sahip çıkan insanlar. İş feshi olan arkadaşlarınız bile kanunsuz bir şekilde işe alınmışlar, ATM’ci diyorlar. Kendi yanınızda çalışanlara bile, sizi böyle benimsetmişler. Bunu onur meselesi haline getirip, değerlerinize, emeklerinize sahip çıkın.”

 

AKP İL BAŞKANININ KIZI DA VAR

 

Can’ın ses kaydı gönderdiği isimler arasında dikkat çeken kişiler bulunuyor. Hizmet İş Sendikası provokasyonlarında sürekli açıklamalarda bulunan AKP İl Başkanı Raşit Ocak’ın kızı S.O.K., AKP’nin eski yöneticilerinden Hüseyin Denli’nin kardeşi H. Yan, kayyımın İtfaiye Daire Başkanı Veysel Yiğit’in oğlu H. Yiğit, kayyımın eski İmar Daire Başkanı Mehmet Karaaslan’ın akrabası R. Karaaslan, TÜGVA Sûr Temsilcisi Yusuf Mübarek Abbasoğlu, TÜGVA Üniversite Koordinatörü Muhammed İkbal.

 

Yine yolculara hakaret, küfür ve şiddet içerikli davranışlarda bulundukları gerekçesiyle işlerine son verilen şoförler ile kayyımların eski daire başkanları ve bazı AKP’li yöneticiler de olduğu öğrenildi. 

 

Öte yandan Hizmet İş’in çağrısı öncesi belediye binası önüne çok sayıda polis sevk edildi. 

 

MA / Müjdat Can

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version