Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hırvatistan’da saldırı: Huzurevinde kendi annesi dahil altı kişiyi öldürdü

Hırvatistan'da saldırı: Huzurevinde kendi annesi dahil altı kişiyi öldürdü


– Hırvatistan’da bir huzurevine yapılan silahlı saldırıda en az altı kişi öldürüldü. Ölenler arasında, saldırganın kendi annesi de bulunuyor.

Yetkililer saldırının nedeni hakkında bilgi vermezken olay yerinden kaçan saldırgan polis tarafından yakalanarak tutuklandı. Hırvatistan medyası, 1973 doğumlu zanlının savaş gazisi olduğunu duyurdu.

SALDIRGAN ANNESİ DAHİL ALTI KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Çalışma, Emeklilik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Marin Piletic’in gazetecilere yaptığı açıklamaya göre bugün Hırvatistan’ın kuzeybatısındaki bir huzurevine giren saldırgan, aralarında annesinin de bulunduğu beş kişiyi vurarak öldürdü ve altı kişiyi de yaraladı.

Yaralılardan birinin daha sonra hastanede ölmesiyle ölü sayısı altıya yükselirken Piletic, “Elimizdeki bilgilere göre katilin annesi 10 yıldır huzurevinde çalışıyordu” dedi.

DÖRT YARALININ DURUMU KRİTİK

Hastaneye kaldırılan yaralılardan dördünün ise durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Split kentinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Andrej Plenkovic, “Şoke olduk” dedi ve ekledi: “Bu gerçekten de bir grup insanın, annenin ve orada bulunan yaşlı insanların öldürüldüğü canavarca bir eylem. Bu suçu kınıyoruz.” (Dış Haberler)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version