Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HİNDİSTAN | 107 kişi ezilerek hayatını kaybetti

HİNDİSTAN | 107 kişi ezilerek hayatını kaybetti


Pawan SHARMA / AFP

Hindistan hükümet yetkilileri, Salı günü ülkenin kuzeyindeki bir Hindu dini toplantısında en az 107 kişinin ezilerek öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.

Popüler bir vaizi dinlemek için Hathras şehri yakınlarında toplanan büyük bir kalabalık, oluşan şiddetli bir toz fırtınası nedeniyle paniğe kapıldı. Oluşan izdiham sonucunda birçok kişi ezildi.

Aligarh şehrinin bölge komiseri tarafından yapılan açıklamada, “Katılımcılar alandan çıkarken toz fırtınası görüşlerini körleştirdi, bu da bir arbedeye ve ardından trajik olaya yol açtı” dedi. Gazetecilere verdiği demeçte “İlk bilgilere göre 107 kişi öldü” dedi.

Hindistan’da milyonlarca adanmışın kutsal mekânlara hac ziyaretinde bulunmasına neden olan büyük dini festivaller sırasında ibadet yerlerinde ölümcül olaylara sıkça rastlanıyor.

Başbakan Narendra Modi “trajik olayda” ölenlerin yakınlarına 2 bin 400 dolar, yaralananlara ise 600 dolar tazminat ödeneceğini açıkladı.

Hindistan’daki dini toplantılar, kötü kalabalık yönetimi ve güvenlik eksikliklerinin neden olduğu ölümcül olaylarla ilgili korkunç bir sicile sahip.

2016 yılında bir tapınakta yasaklanmış bir havai fişek gösterisinin neden olduğu büyük bir patlamanın ardından en az 112 kişi hayatını kaybetmişti.

2013 yılında Madhya Pradesh’teki bir tapınağın yakınındaki köprüde meydana gelen izdihamda 115 kişi daha ölmüştü.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version