Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hayvanları ‘öldürmeyi’ öngören tasarının görüşmeleri gergin başladı


ANKARA – Hayvanların öldürülmesini öngören yasa tasarısı, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Tepkiler üzerine toplantıya ara verildi. 

 

Hayvanların katledilmesine onay veren ve Meclis’e sunulan yasa tasarısı Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. AKP-MHP tarafından hazırlanan tasarının görüşüldüğü komisyona hayvan hakları savunucuları alınmadı. Ancak tasarıyı savunan ve sanal medyada bunun propagandasını yapan kimi dernek ve grupların mensupları toplantıda hazır bulundu. Hayvan hakları aktivistleri bu duruma tepki gösterdi. 

 

Toplantıya, tasarıya muhalefet eden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), partinin Meclis Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve 10 vekille katıldı. Toplantının başlaması ile DEM Parti ve CHP ve diğer siyasi parti temsilcileri, toplantının yapıldığı salonun küçük olduğunu ve daha büyük bir salonda görüşmelerin devam etmesini istedi. Ancak AKP’li Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi, talebe olumlu yanıt vermedi ve toplantıyı başlattı.

 

‘MUHALEFETİ DE ZEHİRLEYİN GİTSİN’ 

 

Toplantının başlatılmasıyla tepkilerine devam eden DEM Parti ve CHP milletvekilleri, “Muhalefet vekillerini de zehirleyin gitsin ya” diyerek, tepki gösterdi. Usule ilişkin söz alan Koçyiğit, salonun küçük olduğuna işaret ederek, değiştirilmesini istedi. Türkiye’nin gözünün bu toplantıda olduğunu dile getiren Koçyiğit, “Bizim talebimiz açık ve net. Bu tasarının tarafı olan onlarca sivil toplum örgütünün isimlerini size bildirdik. Onları dinlemeden yasanın görüşülmesini kabul etmiyoruz. Kendi istediğiniz sivil toplum örgütlerini içeriye aldınız. Liste komisyonda var. Alınmamasını da kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

TOPLANTIYA ARA VERİLDİ

 

Tasarıyı destekleyen AKP’li milletvekilleri, tasarıya muhalefet eden DEM Partililere “Terörist” diyerek susturmaya çalıştı. DEM Partililerin sert tepkisi sonucu komisyona ara verildi. Komisyon Başkanı Kirişçi, komisyon görüşmesine katılan basın mensuplarının da dışarı çıkmasını istedi.

 

Verilen aranın ardından tekrardan başlayan komisyon görüşmelerinde konuşan Kirişçi, DEM Parti ve CHP’lilerin talebini dikkate alarak, toplantının daha büyük olan Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantı Salonu’nda yapılmasına karar verdi. Kirişçi, hayvan haklarını savunanların da toplantıya alınacağına dair karar verdi. Karar üzerine, toplantıya Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam ediliyor. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version