Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hayvanlar için çağrı: Nöbetler başlatın


İZMİR – Hayvanların öldürülmesini öngören yasaya karşı sokağa çıkılması çağrısı yapan İzmir’deki hayvan hakları savunucuları, “Mücadele sürecek” mesajı verdi. 

 

İzmir’de de hayvan hakları savunucuları, Meclis’te görüşmelerinin başlanması beklenen yasa teklifine karşı Alsancak ÖSYM binası önünde nöbet eyleme gerçekleştirdi. “Barınak=Ölüm kampı. Toplamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin” ve “Hayvandan insana yeryüzene özgürlük” pankartları açılan nöbette sık sık “Sokaktayım yanımdayım. Tecride karşıyım”, “AKP yaparsa katliam yapar”, “Susma haykır katliama hayır” ve “Kan kokuyor, kan kokuyor, meclisiniz kan kokuyor” sloganları atıldı. 

 

Kitle adına konuşan hayvan hakları aktivisti Kaan Gencel, aylardır tartışılan tecrit ve katliam yasasının meclise getirildiğini belirtti. Gencel, “Hayvanların en temel hakları olan yaşama haklarının ellerinden alınmasının yani katledilmesinin ‘ötenazi’ adı altında yumuşatılmasını kabul etmiyoruz! Bu yasa tasarısı ile açıktır ki, AKP hükümeti ve ortaklarının amacı, üzerinden hiçbir çıkar sağlayamayacağı aksine onlar için ekstra bütçe ve sorumluluk bindiren köpekler üzerinden barınak rantı devşirmeyi amaçlamaktadır. Tüm İzmir halkını haklı nöbetimize destek olmaya sokağa çağırıyoruz! Tüm Türkiye’yi de kendi mahallelerinde, semtlerinde örgütlenmeye, eylemler yapmaya, nöbetler başlatmaya davet ediyoruz. Şimdi, sıkıca tuttuğumuz patiler uğruna ellerimizi havaya kaldırıp hep birlikte haykıralım: Son kafes kırılana dek, her birimiz özgür olana dek bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version