Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hayvan hakları savunucularından muhalefete çağrı


İZMİR – İzmir’dan Ankara’ya doğru yola çıkan hayvan hakları savunucuları, yasaya karşı muhalefet partilerine komisyona katılıp “hayır” oyu kullanmaları çağrısı yaptı. 

 

Meclis’te görüşmeleri süren sokak köpeklerinin katledilmesini öngören tasarıya karşı eylemler sürüyor. İzmir Yaşam Hakkı Savunucuları’nın çağrısıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi ÖSYM binası önünde bir ara gelen hayvan hakları aktivistleri, Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne yürüdü.  Yürüyüş boyunca “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Kısırlaştır aşılat yerinde yaşat”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” ve “Hayvan cinayetleri politiktir” sloganları atıldı. 

 

Yürüyüş sonunda kitle adına konuşan Gizem Tarhan Kasapoğlu, komisyon toplantısında yapılan usulsüzlükler sonucu ilk 3 maddenin kabul edildiğini anımsattı. AKP iktidarının tek amacının, hayvanlar üzerinden barınak rantı devşirmek olduğunu vurgulayan, Kasapoğlu, “Buradan bir kez daha özellikle milletvekillerine çağrımızdır. Tecrit ve katliama hayır oyu kullanmanızı ve mecliste pazartesi günü tekrar görüşülecek olan toplantı salonunda bizzat bulunarak muhalefet etmenizi bekliyoruz. Bizler nasıl 9 gündür burada yaşam nöbetine aralıksız devam ediyorsak aynı özveriyi sizden de bekliyoruz. Biz bu yasa tasarısı geri çekilene kadar sokaklardan, meydanlardan geri çekilmeyeceğiz. Herkesi haklı mücadelemiz olan yaşam nöbetimize katılmaya ve destek olmaya çağırıyoruz” dedi. 

 

Açıklamanın ardından alanda oturma eylemi yapan kitle, yarın Mecliste görüşülmesine devam edilecek olana yasaya karşı, Ankara’ya doğru yola çıktı. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version