Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hayvan hakları savunucularından iktidara: Yasayı sokaklarda biz yazacağız


ANKARA – Sokak hayvanlarına dönük katliam yasasını kabul etmeyeceklerini vurgulayan hayvan hakları savunucuları, “Yasayı geçirip hayvanları almaya gelirseniz önlerine set olacağız” dedi. 

 

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanan hayvanları katletme yasa tasarısı Ankara’da protesto edildi. Hayvan hakları örgütleri ve savunucuları, “Esaret ve katliam yasasına karşı büyük Ankara mitingi”nde buluştu. Anıt Park’ta düzenlenen mitinge, İnsan Hakları Derneği (İHD), Alın Teri ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) yöneticileri de katıldı. Üzerinde hayvanların fotoğraflarının olduğu onlarca döviz taşınırken, sık sık “Hayvan Yaşam Özgürlük” sloganı atıldı. 

 

Mitinge yüzlerce kişinin katıldığı mitingde TİP adına konuşan avukat Tuğba Görsoy, “Biz her gün olduğu gibi bugün de ‘yaşam hakkı oylanamaz’ diyoruz. Trol ve bot hesaplarla hayvanları düşmanlaştıran, çocuklarla hayvanları karşı karşıya getirenlerin bütün kirli çamaşırlarını Meclis’te belgelerle döktüğümüz halde gözleri görmüyor kulakları duymuyor. Bugün ya da yarın fark etmez o kanlı yasa Meclis’ten geçerse uygulatmayacağız” dedi.

 

‘HAYVANLARI VERMEYECEĞİZ’

 

Ardından konuşan Yerel Hayvan Koruma gönüllüsü Güliz Gündüz, dün İstanbul’da bugün ise Ankara’da alanlarda olduklarını dile getirerek, şunları belirtti: “Biz 3-5 trol değiliz, sizin çeteler gibi bot hesaplar değiliz. Buradaki bütün insanlar herkes duysun, burada bulunan bütün insanlar hayvanlar için kendi hayatlarını feda ettiler. Ölümden öte köy yoktur, eğer ki sizler bu yasayı geçirip hayvanları almaya gelirseniz önlerine set olacağız hiçbir şekilde vermeyeceğiz. Bizleri öldürmeden o hayvanların tek tüyünü alamazsınız. Tek tüyünü size verirsek ant olsun ki namerdiz. Bundan sonra sokaklarda olacağız. Eğer bu yasayı geçirirseniz bütün sokaklarda nöbet tutacağız. Bu yasayı sokaklarda biz yazacağız. Hayvanlarımızı hiçbir şekilde vermiyoruz, gücünüz yetiyorsa gelin alın. Gözümüzü hiçbir şekilde korkutamazsınız. Biz hayvanlar için her şeyi yapacağız. Bu nedenle halkın sesine kulak vermek zorundasınız.”

 

Konuşmaların ardından miting sona erdi. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version