Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hakkari Belediyesi’ne kayyım için iptal davası açıldı

Hakkari Belediyesi’ne kayyım için iptal davası açıldı


DEM Parti Hukuk Komisyonu ile Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yerine kayyım atanmasına karşı İdare Mahkemesi’nde dava açtıklarını açıkladı.

ÖHD’nin X hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yerine kayyum atanmasına dair idari işlemin iptali için DEM Parti Hukuk Komisyonu ile birlikte İdare Mahkemesi’nde dava açtık. Sürdürülen irade gaspı hukuksuzluğuna derhal son verilmesi, Sıddık başkan şahsında seçmen iradesine sahip çıkmak için tüm hukukçuları ve demokratik kamuoyunu mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.”

NE OLMUŞTU?
İçişleri Bakanlığı, gözaltında olan Hakkari Belediyesi’nin DEM Partili Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevinden alındığını açıkladı.

Bakanlığın açıklamasına göre Hakkari Valisi Ali Çelik, Hakkari Belediye Başkanvekili olarak atandı.

Serbest Görüş:

Açıklamada, Akış’ın “silahlı terör örgütünü yönetmek”, “silahlı terör örgütüne üye olmak ve örgüt propagandası yapmak” suçlarından dava dosyası bulunduğu ve yargılamanın devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, Akış’ın, “‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan hakkında Hakkâri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan ve halen devam eden soruşturma olduğu ve bu soruşturma kapsamında gözaltına alındığı” söylendi.

Hakkari Belediyesi’ne yönelik polis operasyonunun ardından görevinden uzaklaştırılan DEM Partili Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’a 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kayyum kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede “Yargının Hakkari ile ilgili vermiş olduğu karar kimseyi rahatsız etmesin” dedi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version