Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

George Clooney, Biden’a teşekkür etti; Kamala Harris için ‘elinden geleni yapma’ sözü verdi

ABD | Biden’a ‘adaylıktan çekil’ çağrıları artıyor; kervana George Clooney de katıldı


Demokrat Parti bağışçılarından Hollywood yıldızı George Clooney, Salı sabahı Başkan Biden’a adaylıktan çekildiği için teşekkür etti ve Kamala Harris’in başkanlık adaylığına desteğini açıkladı.

Bir açıklama yapan aktör, Başkan’ı kenara çekildiği için övdü ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in başkanlık kampanyasını desteklemek için “elimizden geleni” yapma sözü verdi.

CNN’e yaptığı açıklamada Clooney, 81 yaşındaki Biden’ın “gerçek bir liderlik gösterdiğini” ve “demokrasiyi bir kez daha kurtardığını” söyledi.

Clooney’nin açıklaması, The New York Times’ta kaleme aldığı ve Biden’a Demokratların başkan adayı olarak kenara çekilmesi çağrısında bulunduğu sert makalenin üzerinden iki hafta geçmeden geldi. Clooney, Biden’ı çok sevdiğini ancak adaylıktan vazgeçmesi gerektiğini söylemişti.

Pazar günü başkanlık kampanyasını askıya almasından bu yana Biden Demokratlar ve dünya çapında pek çok siyasi figür tarafından övgüyle karşılandı. Parti ayrıca Biden’ın yarıştan ayrıldıktan kısa bir süre sonra desteklediği Harris’in arkasında da hızla birleşti.

Başkan Yardımcısı, Pazar günü başkanlık kampanyasını resmen başlattığından bu yana 100 milyon dolardan fazla bağış topladı. Ayrıca Kamala Harris 2 bin 700’den fazla delegenin desteğini alarak, birinci turda aday olmak için yeter sayı olan 1976’nın çok üstüne çıktı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version