Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gazze’de ölü sayısı 39 bini geçti

Gazze'de ölü sayısı 39 bini geçti


Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını 7 Ekim 2023’ten beri aralıksız sürdüren İsrail’in öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 39 bin “eşiğini” de aştı. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı İsrail’in bugün Han Yunus’ta düzenlediği saldırılarda en az 37 Filistinlinin öldürüldüğünü, toplam ölü sayısının 39 bin 7’ye yükseldiğini açıkladı.

Han Yunus saldırılarında 120 Filistinlinin de yaralandığı, 7 Ekim’den beri yaralanan Filistinlilerin sayısı da 89 bin 818’e yükseldiği belirtildi.

İsrail ordusu bu sabah, Gazze’nin Han Yunus kentinin doğusunda daha önceden ‘güvenli’ addettiği bölgede operasyon kararı aldığını açıklamıştı. Ancak Gazze’nin diğer yerlerinde ölümden kaçarak bu bölgeye sığınmış 400 binden fazla kişiyi etkileyecek olan tahliye kararının uygulanması beklenmeden “operasyon” başlatıldı. Hem savaş uçakları hem tanklarla düzenlenen saldırılarda en az 37 Filistinli öldürülürken, Al Jazeera’ya konuşan kaynaklara göre Han Yunus’taki Nasır Hastanesi’ne çok sayıda ölü ve yaralı götürüldü. Saldırılarda en az biri bebek olmak üzere çocukların da öldürüldüğü belirtildi.

Söz konusu operasyon, 81 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden’ın kasım seçimlerinde adaylıktan çekilmesinin hemen ardından ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ABD ziyaretinde Biden’la yapacağı görüşmenin öncesinde düzenlendi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version