Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gareth Southgate, 3 yılda kaybedilen 2 finalin ardından istifa etti

Gareth Southgate, 3 yılda kaybedilen 2 finalin ardından istifa etti


İngiltere milli takımının hocası Gareth Southgate, görevinden ayrıldığını açıkladı. Yaklaşık 8 yıldır takımın başında olan Southgate son 2 Avrupa Şampiyonasında da finalde kaybetti.

EURO 2020 ve EURO 2024’te finale çıkma başarısı gösteren ve 2022 Dünya Kupası’nda çeyrek finalde Fransa’ya elenen İngiltere’nin, Gareth Southgate ile sözleşme uzatması bekleniyordu. Southgate, 2018 Dünya Kupası’nda da yarı final görmüştü. İngiltere milli takımı uluslararası turnuvalarda oynadığı 3 finalin ikisini, Southgate yönetiminin son 3 yılında gördü. İngilizler, Southgate öncesi dönemde 1966 yılında Dünya Kupasında finale çıkmış ve kendi evlerinde düzenlelen turnuvayı kazanmayı bilmişti.

8 yıldır görevde olan 53 yaşındaki İngiliz menajer yaptığı açıklamada; “Bu benim için her şey demekti ve ben de her şeyimi verdim. Ama artık değişim ve yeni bir sayfa açma zamanı. Pazar günü Berlin’de İspanya’ya karşı oynadığımız final İngiltere teknik direktörü olarak son maçımdı” dedi.

Eylül ayında Uluslar Ligi’nde İrlanda ve Finlandiya’ya karşı maçları olan İngiltere milli takımının muhtemel menajer adaylarının Newcastle’dan Eddie Howe, Brighton ve Chelsea’nin eski menajeri Graham Potter ve Bayern Münih ve Chelsea’nin eski menajeri Thomas Tuchel olduğu belirtiliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version