Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa’da Olimpiyat öncesi kundaklanan demir yollarında çalışmalar tamamlandı

Fransa'da Olimpiyat öncesi kundaklanan demir yollarında çalışmalar tamamlandı


– Fransa’da Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreni öncesi düzenlenen kundaklama saldırılarında zarar gören demir yolu altyapısının onarımı tamamlandı. Devlet demir yolu operatörü SNCF, tam hizmetin pazartesi günü itibariyle başlayacağını duyururken polis, “sabotaj” olarak nitelendirdiği olayın faillerini aramaya devam ediyor.

İŞÇİLER GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIRILDI

Olimpiyat Oyunlarının öncesinde gündeme gölgesini düşüren altyapısal demir yolu sorunları çözülse de yüksek hızlı tren hatlarında yaşanan aksaklıklar yüz binlerce insanı etkiledi. Ülkenin kuzey, güneybatı ve doğusuna uzanan hatlara yönelik saldırıların etkileri, demir yolu işçilerinin fiber optik kabloları elle onarmak için gece gündüz çalışması ile giderildi.

SEFERLER NEREDEYSE NORMALE DÖNSE DE AKSAKLIKLAR BUGÜN DE SÜRECEK

SNCF, yaptığı açıklamada Paris’ten gelen ana batı hattının neredeyse normal şekilde çalıştığını, Lille’den gelen kuzey hattında ise dört hızlı trenden üçünün çalıştığını ve herhangi bir gecikme beklenmediğini söyledi. Londra’dan Paris’e uluslararası seferler düzenleyen Eurostar da durumdan etkilenirken şirket, trenlerinin dörtte birinin hafta sonu boyunca çalışmayacağını açıkladı.

SALDIRIYA İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Paris savcılığı yaşananlarla ilgili olarak bir ceza soruşturması başlattı. Soruşturma, organize suçlar bürosu tarafından yürütülüyor. (BBC)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version