Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

FRANSA | Olimpik sporcular kirlilik sebebiyle Seine’de antrenman yapamıyor

FRANSA | Olimpik sporcular kirlilik sebebiyle Seine’de antrenman yapamıyor


Fransa’nın Paris şehrinde düzenlenen Olimpiyatlar’da Salı günü yapılması planlanan triatlon yarışması öncesinde sporcular iki gündür Seine Nehri’nde antrenman yapamıyor.

Olimpiyatlar öncesinde birçok kez tartışmaya konu olan Seine Nehri’nin kirliliği sporcuların antrenman yapması için uygun şartları sağlayamazken Fransız yetkililer sebep olarak son günlerde yağan yağmuru gösteriyor.

Pazar gününün ardından bugün de sporcuların nehirdeki yüzme antrenmanları iptal edildi. Organizatörler, Salı günü başlayacak yarışlar için iyimser kalmaya ve müsabakaların yapılabileceğine dair görüş bildirmeye devam ediyor.

Haftasonunun ardından güneşli hava ve yüksek sıcaklıkların bakteri seviyelerini gerekli sınırların altına çekeceği ve sporcuların nehirde yüzebileceği ümit edilirken Cuma ve Cumartesi günü yağan yağmur sebebiyle bazı tenis ve kaykay müsabakaları da ertelendi.

Fransa Spor Bakanı Amélie Oudéa-Castéra Pazartesi günü Fransız haber kanalı CNEWS’e yaptığı açıklamada nehirdeki bakteri seviyelerini kontrol altına almak için uygulamaya koydukları planların etkili olduğunu, ancak havanın kontrolleri dışında olduğunu söyledi. Bakan ayrıca “Yarın erkekler triatlon etkinliği için orada olabileceğimizden eminim” şeklinde konuştu.

Seine nehrinde yüzmek, su kalitesinin düşük olması nedeniyle yüzyılı aşkın bir süredir yasak iken organizatörler Olimpiyatlar öncesinde nehri yüzmeye uygun hale getirmek  için 1.4 milyar Euro yatırım yaptı.

Olimpiyatlar başlamadan önce Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da dahil olmak üzere bazı siyasiler nehrin temiz olduğunu etmiş ve nehirde yüzmüştü.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version