Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fransa genel seçimlerini sol ittifakın birinci tamamlamasının ardından, Başbakan Attal’dan istifa açıklaması

Fransa genel seçimlerini sol ittifakın birinci tamamlamasının ardından, Başbakan Attal'dan istifa açıklaması


– Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ocakta eğitim bakanlığından başbakanlığa terfi ettirdiği Gabriel Attal, genel seçimlerin Yeni Halk Cephesi isimli sol ittifakın birinci gelmesiyle sonuçlanmasının ardından, istifa açıklaması yaptı.

Yarın istifasını Macron’a sunacağını belirten Attal, diğer yandan gerektiği süre boyunca görevlerini yerine getireceğini söyledi.

İSTİFASININ REDDEDİLMESİ HALİNDE GÖREVDE KALMAYA HAZIR

Attal, istifasının reddedilmesi halinde, Paris Yaz Olimpiyatı’nın 26 Temmuz’da başlayacağını göz önüne alarak, “gerektiği sürece görevde kalmaya hazır olduğunu” dile getirdi.

‘BU GECE HİÇBİR AŞIRILIK ÇOĞUNLUK İDDİASINDA BULUNAMAZ’

Macron gibi ikinci tur öncesi Yeni Halk Cephesi isimli sol ittifak ile “aşırı sağcı” Ulusal Birlik’i (RN) aynı kefeye koyan açıklamalar yapmış ve sol ittifakın lider partisi Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) ile her türlü işbirliğini reddetmiş olan Attal, seçim sonuçlarını da “Bu gece hiçbir aşırılık çoğunluk iddiasında bulunamaz” diye değerlendirdi.

SOL İTTİFAKIN TERCİH EDİLMESİ ‘FRANSIZ RUHU’ DEĞİL Mİ?

Bunu “Fransız ruhuna borçlu olduklarını” dile getiren Attal, “Bu gece, (Macron’un ittifakı) Ensemble tahmin edilenden üç kat daha fazla sandalye kazanmış olsa da, çoğunluğu sağlayamadık” diye ekledi.

“Başbakan olmak hayatımın onuru” vurgusu yapan 34 yaşındaki Attal, Fransa’nın en genç ve eşcinsel olduğunu kamuoyuna açıklayan ilk başbakanı olmasının ardından, eski partneri Stephane Sejourne’ü dışişleri bakanı görevine getirmişti. (France 24, BBC, Dış Haberler)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version