Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

FRANSA | 14 Temmuz Bastille günü coşkuyla kutlandı

FRANSA | 14 Temmuz Bastille günü coşkuyla kutlandı


OLYMPIA DE MAISMONT / AFP

Fransa, milli bayramı Bastille gününü her yıl 14 Temmuz’da olduğu gibi coşkuyla kutladı. Kutlamalar, siyasi belirsizlik ve olimpiyat oyunları hazırlıkları altında gerçekleşti.

Fransızlar, 14 Temmuz Pazar akşamı Bastille gününü kutlamak için sokaklara döküldü. Ülke siyasi belirsizliğin gerginliği içinde bulunurken, Yaz Oyunları’na iki haftadan az bir süre kala Olimpiyat ateşi Paris’e geldi.

Olimpiyat hazırlıklarının Champs Elysees güzergahını kapatması nedeniyle, geçit bu yıl daha mütevazı bir şekilde Foch Caddesi’nde yapıldı. Macron, önceki yılların aksine bu yılki kutlamalara özel bir isim davet etmedi.

Ancak her yıl olduğu gibi Paris’te ve Fransa’nın diğer şehirlerinde Bastille günü muhteşem görüntülere sahne oldu.

Bastille günü nedir ve neden kutlanıyor?

Milli bayram olarak kabul edilen Bastille Günü, Fransızca “La Fête Nationale” veya “Le 14 Juillet” olarak biliniyor. Her yıl 14 Temmuz’da kutlanan bu gün, 1789’da Bastille Hapishanesi’nin basılması olayını anmak amacıyla düzenleniyor.

Bastille Hapishanesi’nin basılması, Fransız Devrimi’nin başlangıcı olarak kabul ediliyor. 14 Temmuz 1789’da gerçekleşen baskın, Fransa’da monarşinin sona ermesine ve cumhuriyetin kurulmasına giden süreci başlatmıştı. Fransız Devrimi, süreci ve sonuçları itibari ile günümüz dünyasını şekillendiren en önemli olayların başında geliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version