Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Finlandiya’dan Orban’a sert tepki: Macaristan AB’yi temsil edemez  

Finlandiya’dan Orban’a sert tepki: Macaristan AB’yi temsil edemez  


TARKAN TEKTEN | HELSINKI

Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın Moskova ve Pekin’i ziyaretinin ardından sert bir açıklama yaptı. Valtonen, Macaristan’ın bu görüşmelerde AB’yi temsil edemeyeceğini belirtti.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen, Macaristan Başbakanı ve AB dönem başkanı Viktor Orban’ın Moskova ve Pekin liderleri ile yaptığı görüşmeleri kastederek Orban’ın ve dolayısıyla Macaristan’ın bu görüşmelerde AB’yi temsil edemeyeceğini ve bu sıfatı kullanmaması gerektiğini vurguladı.

Görüşmelere tepki gösteren Elina Valtonen, “Orban’ın Moskova ve Pekin’deki görüşmelerde kendisini AB temsilcisi olarak tanıtması veya böyle bir imaj vermesi kabul edilemez. Orban kendi görüşlerini sunabilir ancak fikirleri ortak değer tabanımızdan uzaklaşırsa AB başkanı sıfatı ile bunu yapamaz. Macaristan ve Orban ortaklaşa kabul edilen AB dış politikasına saygı duymalı. Macaristan’ın AB için doğru bir referans olup olmadığını sorgulamamız gerekiyor.” dedi.

Macaristan’a sert eleştiride bulunan Dışişleri Bakanı Elina Valtonen, Macaristan’ın yerinin neresi olduğu konusunda bir açıklama yapmadı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version