Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

FIFA sıralaması açıklandı: Türkiye, 16 sıra yükseldi

FIFA sıralaması açıklandı: Türkiye, 16 sıra yükseldi


FIFA 18 Temmuz Perşembe günü, Avrupa Şampiyonası ve Copa America’nın ardından güncellediği yeni dünya sıralamasını açıkladı. Türkiye, 16 sıra birden yükselerek kendisine 26. sırada yer buldu.

En büyük çıkış yapan ülkelerden biri EURO 2024’te çeyrek final oynayan Türkiye olurken Venezuela da 17. sıra yükselerek en fazla gelişme gösteren milli takım oldu. Avrupa şampiyonu İspanya, en fazla puan kazanırken sıralamada 5 sıra yükseldi ve 3. sıraya tırmandı.

Türkiye ile aynı grupta yer alan Çekya, en fazla sıra kaybeden takım olarak 47. sıraya geriledi. Bir önceki sıralamada Çekya 34. sırada yer alıyordu. Grupta sonuncu olan Çekler 13 sıra birden kaybetti.

FIFA sıralamasının zirvesinde Arjantin yer alırken ikinci sırada Fransa, 3. sırada İspanya yer aldı. EURO 2024’ü finalde kaybeden İngiltere bir sıra kazanarak 4. sıraya yükseldi. Brezilya ise 5. sıraya geriledi. Listede; Belçika 6, Hollanda 7, Portekiz 8, Kolombiya 9, İtalya ise 10. sırada yer aldı.

Türkiye Ukrayna’nın hemen arkasında, Ekvador’un önünde 26. sırada kendine yer buldu. Türkiye 16 sıra gelişme göstererek Macaristan, Polonya, İsveç, Galler gibi ülkeleri de geride bırakmış oldu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version