Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EURO 2024 | Romanya’yı rahat geçen Hollanda çeyrek finalde

EURO 2024 | Romanya’yı rahat geçen Hollanda çeyrek finalde


EURO 2024 ilk 16 turunun son maçlarında bugün Romanya ile Hollanda karşı karşıya geldi. Romanya’yı 3-0 ile geçen Hollanda, çeyrek finale yükseldi. Hollanda, Türkiye-Avusturya maçının galibi ile 6 Temmuz Cumartesi günü yarı finale çıkmak için mücadele edecek.

Hollanda’ya turu getiren golleri 20. dakikada Cody Gakpo, 83. ve uzatma dakikalarında Donyell Malen kaydetti. Gakpo attığı bu golle, gol krallığı yarışında da öne geçti. Turnuvaya hala devam eden oyuncular arasında en çok gol sayısına ulaşan diğer isim ise Almanya’dan Musiala. İki isim de şu ana kadar 3 kez fileleri havalandırmayı başardı. Gakpo, 83’te Donyell Malen’in kaydettiği golde de asist yapan isim oldu. Turnuvada ilk kez skor üreten Donyell Malen de attığı iki golle dikkatleri üzerine çekti.

Hollanda, Avusturya ve Fransa’nın ardından 4 puanla grubundan 3. çıkmıştı. Romanya ise Belçika, Slovakya ve Ukrayna’nın olduğu gruptan aynı puanla lider çıkmayı başarmıştı. Romanya’nın da turnuvaya veda etmesiyle çeyrek finale E grubundan hiçbir takım kalamamış oldu.

D grubundan ise ikinci bitiren Fransa ve 3. bitiren Hollanda çeyrek final görürken grup birincisi Avusturya bugün Türkiye A milli takımı ile karşı karşı gelecek. Maçın kazananı çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi olacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version