Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EURO 2024 | Fransa’nın rakibi penaltılarda yüzü gülen Portekiz oldu

EURO 2024 | Fransa’nın rakibi penaltılarda yüzü gülen Portekiz oldu


EURO 2024 ilk 16 turu 6. maçında Portekiz, Slovenya’yı penaltılarda yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Portekiz, 5 Temmuz Cuma günü Fransa ile yarı finale çıkmak için mücadele edecek. EURO 2016’da Portekiz, final maçında uzatma dakikalarında bulduğu golle rakibini 1-0 ile geçmiş ve kupaya uzanmıştı.

Normal süresi golsüz berabere biten maçın uzatma bölümünde 105. dakikada Cristiano Ronaldo’nun penaltı vuruşunu Slovenya kalecisi Jan Oblak kurtardı. Kalan sürede iki takım da gol bulamayınca 0-0 biten maç penaltılara kaldı. Portekiz, penaltı atışlarını 3-0 kazandı.

Penaltılar sonucunda çeyrek finale yükselen ekip Portekiz oldu. Slovenya ise penaltılar sonucunda turnuvadaki ilk mağlubiyetini aldı ve elendi. Slovenya, oynadığı 4 maçta da normal sürede yenilmedi.

Penaltı atışlarında Portekiz kalecisi Diogo Costa kalesinde devleşti. Costa; İlicic, Balkovec ve Verbic’in penaltılarını kurtarmayı başardı, Portekiz’i üst tura çıkardı.

Slovenya; İngiltere, Danimarka ve Sırbistan’ın olduğu C grubundan 3 beraberlikle 3. olarak üst tura çıkmıştı. Portekiz ise Türkiye ve Çekya’yı yenmiş, son maçta Gürcistan’a 2-0 kaybetmişti.

Portekiz milli takımındaki defans oyuncusu 41 yaşındaki Pepe, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonalarında üst tur eleme maçına çıkan en yaşlı oyuncu olurken 39 yaşındaki Cristiano Ronaldo 120 dakika sahada kaldı. Pepe ise 117. dakikada yerini Ruben Neves’e bıraktı. Pepe ve Ronaldo, turnuvada boy gösteren en tecrübeli iki oyuncu olurken 3. sırada 39. yaşı için gün sayan Hırvat yıldız Luka Modric var.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version