Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EURO 2024 | Belçika formasıyla en çok maça çıkan Jan Vertonghen, milli takıma veda etti

EURO 2024 | Belçika formasıyla en çok maça çıkan Jan Vertonghen, milli takıma veda etti


EURO 2024’te Pazartesi akşamı ilk 16 turunda komşu Fransa’ya 1-0 kaybederek elenen Belçika’da tecrübeli savunma oyuncusu Jan Vertonghen, milli takıma veda etti. Fransa, 85. dakikada Vertonghen’in kendi kalesine attığı golle tur atlarken Belçikalı yıldız milli takım formasını 157. kere giyerek kendi rekorunu geliştirmişti.

37 yaşındaki Vertonghen, Belçika formasıyla en çok maça çıkan isim olarak dikkat çekiyor. İkinci sırada 132 maçla Axel Witsel yer alıyor. Toby Alderweild, 127 kez milli takım forması giyerken; Eden Hazard 126, Lukaku 119, Galatasaray’ın 10 numaralı yıldızı Mertens 109, Kevin De Bruyne 105, Real Madrid kalecisi Courtois 102 kez Kırmızı Şeytanlar için sahaya çıktı.

İlk uluslararası maçına 17 yıldan uzun bir süre önce Haziran 2007’de Portekiz’e karşı oynanan Euro 2008 elemelerinde çıkan Vertonghen, Belçika için toplam 6 uluslararası turnuvada (üç Dünya Kupası ve üç Avrupa Şampiyonası) oynadı. Vertonghen, Belçika için çıktığı son maçta Fransa karşısında 85. dakikada kendi kalesine gol atarak milli takıma hüzünlü bir şekilde elveda demek zorunda kaldı.

Belçikalı savunma oyuncusu kariyeri boyunca Ajax, Tottenham, Benfica ve Anderlect takımlarının formasını terletmişti. Jan Vertonghen, 13 kez de sahaya Belçika milli takım kaptanı olarak çıkmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version