Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Esed, Putin ile Moskova’da görüştü

Esed, Putin ile Moskova’da görüştü


Kremlin’den yapılan açıklamada iki ülke liderinin Çarşamba günü biraraya geldiği belirtildi.  Esed ve Putin en son yüz yüze geçen yılın Mart ayında yine Moskova’da görüşmüştü.

Rusya Devlet Başkanlığı basın servisinden Perşembe günü yapılan açıklamada Esed ve Putin’in Çarşamba günü Moskova’da görüştüğü, Orta Doğu’da artan tansiyonun masaya yatırıldığı aktarıldı.

Yayınlanan videoda Putin’in Orta Doğu’daki çatışmalarla ilgili Beşer Esed’in fikrini sorduğu görüldü. Rusya devlet başkanı, “Bölgedeki durumun bir bütün olarak nasıl geliştiğine ilişkin görüşlerinizi çok merak ediyorum. Maalesef gerilimi tırmandırma yönünde bir eğilim var, bunu görebiliyoruz. Bu doğrudan Suriye için de geçerli.” dedi.

Esed Rus tercüman aracılığıyla Putin’e verdiği cevapta “Bugün tüm dünyada ve Avrasya bölgesinde meydana gelen olaylar göz önünde bulundurulduğunda bugünkü toplantımız çok önemli görünüyor” açıklamasında bulundu.

Erdoğan konuşuldu mu?

Toplantının detaylarıyla ilgili iki lider de daha fazla bilgi paylaşmazken Putin ve Esed’in, Erdoğan’ı da gündeme getirmiş olması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta Erdoğan’ın Ağustos ayında Moskova’da Esed ile görüşeceği iddiaları ortaya atılmış, Türkiyeli yetkililer iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version