Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan talimatı vermişti; belediyelere haciz işlemi Mersin’den başladı

Erdoğan talimatı vermişti; belediyelere haciz işlemi Mersin’den başladı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer

Belediyelerin SGK’ye olan borçlarına ilişkin tartışmaların ardından haciz işlemleri başladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hesaplarına haciz konulduğunu açıkadı. Seçer, “Amaç CHP’li belediye başkanlarını sıkıntıya sokmak, hizmet yapamaz hale getirmek, halk karşısında itibarsızlaştırmak.” diye konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı, “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz SGK’ye olan birikmiş borçlarını ödesinler.” açıklamasıyla başlayan tartışmaların ardından belediyelere haciz işlemleri uygulanmaya başlandığı ortaya çıktı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, SGK borçları nedeniyle hesaplarına haciz konulduğunu duyurdu. Seçer, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu açıklamayı yaparken, belediyelerin ihtiyacı var mıdır yok mudur, hizmetleri aksar mı aksamaz mı, bunları düşünmeden yaptığına inanmıyorum. Eski bir belediye başkanı olarak mutlaka bunları biliyordur. Böyle aniden hazırlıksız bir şekilde birikmiş borçlarla ilgili her ay kendilerine gelen Maliye paylarından bu borcun kesilmesi, belediyeleri doğal olarak etkileyecektir. Bu da herkes tarafından bilinen bir durum.” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin başarısını hatırlatan Seçer, Erdoğan’ın ve AK Parti’nin büyük bir yenilgiye uğradığını hatırlattı. Seçer, “Bu işin mantık neresinde? Binlerce özel şirketten alacağı olan SGK, primlerini sadece belediyelerden tahsil ederek rahatlayacak mı? SGK ihya mı olacak? 411 belediye CHP’li belediye. Diğer muhalif partilerin belediyelerini de katarsanız önemli bir nüfusu yöneten belediyeler, muhalif partilerin yönetimi. Onları sıkıntıya sokmak için yapılan bir uygulama olduğunu değerlendiriyorum.” ifadelerini kullandı.

Görevi 2019’da devraldım

“Peki bu borcu yapan kimdi” diye soran Seçer, ardından şunları söyledi:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version