Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan Paris Olimpiyatları açılış törenine tepki gösterdi, “Papa’yı arayacağım” dedi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris’teki Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninde sahnelenenlerin “rezil” olduğunu söyledi. Papa’yı arayacağını ve “Hıristiyan alemine yapılan ahlaksızlığı paylaşacağını” söyleyen Erdoğan, “LGBT lobisi Batı’yı esir aldı” dedi.

Bazı Hıristiyan gruplar ve muhafazakar siyasetçiler, açılış töreninin bir bölümünde Leonardo da Vinci’nin Hz. İsa ve havarilerini resmettiği ünlü “Son Akşam Yemeği” tablosunun parodisi gibi görünen bir sahnenin yer almasına tepki göstermişti.

Paris 2024 organizatörleri, bu tablodan rahatsız olan Katolikler ve diğer Hıristiyan gruplardan özür dileyerek hiçbir dini gruba saygısızlık etmek gibi bir niyetlerinin olmadığını, aksine hoşgörüyü kutlamak istediklerini açıklamışlardı.

Açılış töreninin sanat yönetmeni Thomas Jolly, sahnenin “Son Akşam Yemeği”nden esinlenilmediğini ve Olimpos tanrılarıyla bağlantılı bir pagan şölenini tasvir ettiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında, bu sahnenin “rezil” olduğunu ve insanları birleştirmesi gereken bir uluslararası spor etkinliğinin insanlığa, fıtrata ve insanı insan yapan değerlere düşmanlıkla açıldığını savundu.

Katolikler’in ruhani lideri Papa Francis’i de ilk fırsatta arayacağını kaydeden Erdoğan, “Onunla Hıristiyan alemine, tüm Hıristiyanlar’a karşı yapılan ahlaksızlığı paylaşacağım. LGBT lobisi Batı’yı esir aldı. Ses çıkaramıyorlar, biz çıkarıyoruz” ifadelerini kulllandı.

Erdoğan, “İslamofobi’yle İslam’a savaş açanlar, LGBT sapkınlığı üzerinden kutsal olan ne varsa, hepsine birden savaş ilan etmişlerdir. LGBT sapkınlığını özgürlük olarak lanse edenlerin, başörtülü sporculara tahammül edememesi, bunların kafalarındaki özgürlük tarifini de ortaya koymaktadır” dedi.

“Olimpiyatlara Macron beni davet etti. 13 yaşındaki torunum bana ‘gitme’ dedi. ‘Niye’ dedim. ‘Orada LGBT gösterisi yapacaklar’ dedi” diyen Erdoğan, “Paris’te yapılmak istenen; insanlığı, hayvanlardan dahi aşağı çekme projesidir” diye konuştu.

Erdoğan ve AK Parti, son aylarda, özellikle de geçen yılki seçimler için kampanya yürütürken LGBTQ topluluğuna karşı tutumlarını sertleştirdi.

Eşcinsellik Türkiye’de suç değil, ancak LGBTQ karşıtlığı yaygın ve Onur yürüyüşlerine yönelik polis baskısı yıllar içinde daha da sertleşti.

Exit mobile version