Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, ‘özür dilemeye’ çağırmıştı; Mahmud Abbas, 15 Ağustos’ta TBMM’de konuşacak

Erdoğan, ‘özür dilemeye’ çağırmıştı; Mahmud Abbas, 15 Ağustos’ta TBMM’de konuşacak


Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos Çarşamba günü TBMM Genel Kurulu’nda konuşacak. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın 14-15 Ağustos’ta Türkiye’ye geleceğini açıkladı.

Fahrettin Altun, konuyla ilgili paylaşımında, “Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmut Abbas, 14-15 Ağustos’ta ülkemize bir ziyarette bulunacaktır. 14 Ağustos Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Sayın Abbas, 15 Ağustos Perşembe günü Gazi Meclisimizin Genel Kuruluna hitap edecektir.” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Mahmud Abbas’ı önümüzdeki günlerde TBMM’ye davet edeceklerini açıklamış ve “Sayın Abbas’ı TBMM Genel Kuruluna davet edeceğiz ve milletvekillerinin huzurunda Filistin davasını anlatacak.” demişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mahmud Abbas’ın TBMM’ye davet edilmediği iddialarına ilişkin, “Davet ettiğimiz halde gelmeyen Abbas’ın bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Biz davet ettik ama gelmedi. Bekliyoruz, gelebilecek mi? Gelir veya gelmez ama biz Filistinli kardeşlerimiz adına söylenmesi gerekenleri her yerde dile getiriyoruz. 40 bin masumun katilini alkışlayanları gördükçe sadece insanlık için değil, kendi geleceğimiz için de endişeleniyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Ardından Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Abbas’ın yakında Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunarak Erdoğan ile görüşeceğini açıklamıştı. Büyükelçi Mustafa’nın açıklamalarının ardından AKP Genel Merkezi’nde konuşan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın sağlık sorunları gerekçesiyle TBMM’de konuşma teklifine ilk anda olumlu yanıt vermediğini belirtmişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version