Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Elon Musk’tan Trump’ın kampanyasına bağış: “Oldukça büyük bir rakam”

Elon Musk’tan Trump’ın kampanyasına bağış: “Oldukça büyük bir rakam”


263.6 milyar dolarlık mal varlığıyla dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, ABD başkan adayı Donald Trump’ı destekleyen bir Super PAC’a para bağışı yaptı.

Bloomberg’in haberine göre, bağış miktarı henüz belli değil ancak konuyla ilgili ismini vermek istemeyen kaynaklar, bağışlanan rakamın “oldukça büyük bir rakam” olduğunu söylüyor. 

Super PAC güncel bağışçı listesini 15 Temmuz’da açıklamak zorunda olsa da bağışların kaynağı dolaylı yollarla gizlenebilir.

Musk, daha önce X hesabından yaptığı paylaşımda ABD’deki herhangi bir başkan adayına bağış yapmayı planlamadığını açıklamıştı. Ancak Business Insider‘dan Peter Kafka, Musk’ın açıklamasında bu planların daha sonra değişip değişmeyeceğine dair bir işaret bulunmadığını ya da doğrudan bir kampanyayı finanse etmeyeceğini söyleyerek teknik bir açıklama mı yaptığın belirtilmediğini söylemişti.

Biden’ı sürekli eleştiriyor

Musk, Joe Biden’ın göç konusundaki tutumunu ve ultra zenginlere vergi koyma önerisini çok kez eleştirmişti.

Son olarak Ross Douthat’ın New York Times’ta yazdığı “Amerika’nın bir başkana ihtiyacı var mı?” başlıklı analizini alıntılayan Musk, “Gerçek bir soru… Zira çok açık şekilde bir süredir başkanımız yok” ifadelerini kullandı.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version