Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Elektrik akımı faciasında, İZSU Genel Müdürü Erdoğan için tutuklama talebi

İzmir’de elektrik faciası: 14 kişi tutuklandı

Aralarında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın da bulunduğu gözaltına alınanların 9’u tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi.

İzmir’in Konak ilçesinin Alsancak semtinde 12 Temmuz’da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay’ın (44) elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel’in de aralarında bulunduğu 10 şüpheli ifadelerin alınmasının ardından İzmir Adliyesi’ne sevk edildi. Ordu’da yakalanan 1 şüpheli ise SEGBİS aracılığıyla ifadesini verdi.

Savcıya 6 saat boyunca ifade veren 11 kişiden 9’u tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Tutuklama talebinde bulunulan kişiler arasında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın da olduğu öğrenildi. GDZ Elektrik bünyesinde yer alan iki kişi de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Daha önce soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 kişiden 14’ü tutuklanmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version