Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Düş yolcuları anıldı: Mezarlarına karanfil ve oyuncak bırakıldı


HABER MERKEZİ – Düş yolcuları, Pirsûs Katliamı’nın 9’uncu yıldönümünde mezarları başında anıldı.           

Riha’nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde DAİŞ tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda katledilen 33 Düş Yolcusu, birçok kentte mezarları başında anıldı. 

 

WAN 

 

Katliamda yaşamını yitiren Yunus Emre Şen, Wan’ın Rêya Armûşê  (İpekyolu) ilçesinde bulunan Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Saygı duruşunun ardından anmada konuşan Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) Eşbaşkanı Yusuf Dündar, “Kürt halkı yıllardır bu faşizan düzene karşı mücadele ediyor ve etmeye de devam edecektir. Yaşamını yitiren 33 arkadaşımız Kobâne’de olan savaşa karşı yola koyuldular ancak düşmanlarımız bu arkadaşlarımızdan korktular. Onların yolunda ilerleyeceğimize söz veriyoruz” diye belirtti. 

 

Wan Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde de Sanat Sokağı’nda açıklama gerçekleştirildi. Açıklamayı yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Wan Şubesi Başkanı Murat Atabay, cezasızlık politikasına son verilmediği müddetçe benzeri katliamların bu coğrafyanın “kaderi” olacağını söyledi. Atabay, “Bir kez daha yetkililere sesleniyoruz; geçmişle yüzleşme ve etkin bir araştırma sonucu faillerin bulunması, cezalandırılması toplumsal adalet anlayışını yeniden tesis edecektir. Katliamın aydınlatılması, kanayan yaralarımızın kabuk bağlamasının ve iyileşmesinin tek yoludur. Sorumlularının cezalandırılması ve katliamın aydınlatılması için ilk günden sürdürdüğümüz mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz” dedi. 

 

Açıklamanın ardından “Şehît namırin” sloganıyla sona erdi. 

 

MÛŞ 

 

Pirsûs’taki saldırıda katledilen Deniz Erol, Medali Barutçu ve Serhat Devrim de, Mûş’un Taşo Mezarlığı’ndaki mezarları maşında anıldı. Anmaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli ve aileler katıldı. Saygı duruşunun ardından konuşan Temelli, şunları belirtti: “Kobanê’de kazanılan o büyük zaferin ardından oradaki acılara son vermek, çocuklara oyuncak götürmek için yola çıkmışlardı. Çantalarında oyuncak, ilaç vardı. Fakat Suruç’ta katledildiler. İçimizdeki acının dinmesi mümkün değil. Bu katliamdan sonra kimse bir şey olmamış gibi arkasını dönüp gidemez. Bu İŞİD canavarının canlı bomba olduğunu devlet iki yıldır biliyordu. Diğer canavarlar gibi geldi ve insanları katletti. Arkasındaki tüm ilişkiler aydınlanana, bu suça ortak olmuş herkes yargılanana ve devlet tüm ihmalleriyle hesap verene kadar takipçisi olacağız.” 

 

Konuşmanın ardından mezarlara karanfiller ve oyuncak bırakıldı.

 

COLEMÊRG 

 

Yaşamını yitiren 33 Düş Yolcusu’ndan Süleyman Aksu, Colemêrg’in Gever ilçesine bağlı Orman Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta anıldı. Anmaya, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Vezir Coşkun Parlak, Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), İnsan Hakları Derneği (İHD), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), DEM Parti, DBP yöneticileri, Barış Anneleri ile çok sayıda kişi katıldı. 

 

Anmada konuşan DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Vezir Coşkun Parlak, 33 Düş Yolcusu’nun “Rojava Devrimi’nin şehitleri” olduğunu belirterek, “AKP, iktidarı Kürt ve Rojava’da yaşayan halkların tüm varlığını yok etmek istedi ama başaramadı. Değil 10 yıl 40 yıl da geçse bu katliamın hesabını soracağız. Hesabını sadece biz değil Türkiye’deki tüm ezilen halklarla soracağız. Bu kirli politikaları yürütenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Süleyman Aksu ve yoldaşlarını unutmayacağız” dedi.

 

Daha sonra konuşan anne Kudret Aksu ise, dayanışma gösteren herkese teşekkür ederek, oğlunun Kobanêli çocuklara umut olmaya gittiğini ve bu uğurda yaşamını yitirdiğini söyledi. Gerçek katiller bulunana dek mücadelesini süreceğini belirten anne Aksu, “Pirsûs için adalet herkes için adalet” diye belirtti. Kurum temsilcilerinin de yaptığı açıklamaların ardından Aksu’nun mezarına karanfil ve oyuncak bırakıldı. 

 

Aksu ailesi, daha sonra mezarlığa bırakılan oyuncakları çocuklara dağıttı.

 

MÊRDÎN

 

Mêrdîn’de de yaşamını yitiren Murat Yurtgül ile Emrullah Akhamur mezarları başında anıldı. Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde bulunan Malakado Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anmaya, ailelerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Anmada konuşan MEBYA-DER Mêrdîn İl Eşbaşkanı Salih Kuday, “Suruç Katliamı aydınlatılsaydı başka katliamlar yaşanmayacaktı” dedi. DEM Parti Milletvekili Kamuran Tanhan da, “Kobanêli çocuklara oyuncaklar götüreceklerdi. Ancak Suruç’ta karanlık eller o hayalleri toprağa gömmek istedi. Ancak bugün onların milyonlarca yoldaşı o hayali gerçekleştirmek için mücadele ediyor” ifadelerini kullandı. 

 

Murat Yurtgül’ün amcası Yusuf Yurtgül ise, şunları belirtti: “Amed Katliamı aydınlatılsaydı, Suruç olmayacaktı, Suruç aydınlatılsaydı Gar Katliamı olmayacaktı. Devletler Kürtleri yok etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizden korkuyorlar ama biz barış istemeye devam ediyoruz. Onun için de davamızın ve sözümüzün bir olması lazım. Bu dava Yezid ve Hazreti Hüseyin’in davasıdır ve hala sürüyor.” Son olarak konuşan Murat Yurtgül’ün annesi Şemsa Yurtgül, “Murat sadece benim değil hepinizin oğlu, hepinizin şehidi. 9 yıl geçti ancak hala katillerini görmedik. Gençler artık ölmesin. Şehitlerinizi unutmayın, hiçbir şeye kanmayın” ifadelerini kullandı. Anne Yurtgül, oğlu Murat’a şiir okuyarak, “Yolun yolumdur seni asla unutmayacağım” dedi.

 

Anma, mezarlığa karanfiller bırakıp, okunan dualarla son buldu.

 

ŞIRNEX 

 

Şirnex’ın Cizîr (Cizre) ilçesinde, patlamada katledilen Hugir Özkan’ın Cizîr Asri Mezarlık’ta bulunan mezarı ziyaret edildi. Anmada konuşan MEBYA-DER Şirnex Temsilcisi Serhat Küçük, katliamı ve yaşamını yitirenleri unutmayacaklarını belirterek, “33 Düş Yolcusu’nun takipçisi olacağız” dedi.

 

İSTANBUL 

 

Katliamda yaşamını yitiren Duygu Tuna, İsmet Şeker ve Cemil Yıldız, İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki Gazi Mezarlığı’nda anıldı. “Hiçbir düş yarım kalmayacak” pankartının taşındığı anmada, “Suruç için adalet herkes için adalet” ve “Suruç’un hesabı sorulacak” sloganları atıldı. Anmaya, yaşamını yitirenlerin ailelerinin yanı sıra Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş,  DEM Parti İstanbul Milletvekilli Kezban Konukçu, DEM Parti İstanbul İl Eş Başkanı Murat Kalmaz ile çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

 

Katliamdan yaralı olarak kurtulan ESP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Adnan Özcan, katliamda yaşamını yitirenlerin halkların birliği için yola çıktıklarını belirtti. Özcan,“Kobanê halkına umut ve dayanışma götürmek için yola çıktılar. Bu yolculuk, hakları birbirine düşman etmek isteyenlerin karşısında dimdik durma anlamı taşıyordu. 9 yıldır baskı, zulüm, tutuklama ve işkenceyle karşı karşıya kaldık ama yılmadık. Bundan sonra da yılmayacağız. 20 Temmuz’da yoldaşlarımızın isimlerini haykıracağız ve onları unutmayacağız” dedi.

 

‘HİÇ BİR DÜŞ YARIM KALMAYACAK’

 

Ardından konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Kezban Konukçu, “Suruç’ta kaybettiğimiz gençlerimiz bu mücadelenin sembolleri idi. Onların umudu, halkların birlikte mücadele etme iradesidir. Bu iradeyi yok etmeye çalıştılar ama başarılı olamadılar” diye belirtti. ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ise, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “MİT ve DAİŞ ortaklığıyla Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde bombalı saldırıyla katledilen 33 yoldaşımızı saygıyla, sevgiyle ve minnetle anıyorum. Onlar Kobanê düşecek diye sevinç çığlıkları atan faşist iktidara karşı bir kentin yaralarını sarmak ve halkların onurunu yükseltmek için yönlerini Kobanê’ye dönmüşlerdi. Bu büyük dayanışma hareketi bize onurlu bir miras bıraktı. Bu mücadeleyi yaşatmak ve onların bıraktığı mirası devralmak için buradayız. Adalet arayışımız Suruç’tan Gezi’ye, Gazi’den Kobanê’ye kadar sürecek. Hiçbir düş yarım kalmayacak.”

 

ÜMRANİYE VE GAZİOSMANPAŞA

 

Yaşamını yitiren Polen Ünlü ve Hatice Ezgi Sadet, Ümraniye ilçesinde bulunan  Ihlamurkuyu Mezarlığı’ndaki mezarları başında anıldı. Anmaya, DEM Parti İstanbul Milletvekilli Çiçek Otlu, Halkevleri yöneticileri ve Suruç aileleri katıldı.  “Hiçbir düş yarım kalmayacak” pankartının taşındığı anmada sık sık “Suruç’un hesabını sorulacak” sloganı atıldı. Saygı duruşuyla başlayan yapılan konuşmaların ardından sona erdi. 

 

Yaşamını yitiren Vatan Budak ise Gaziosmanpaşa’da bulunan Kartal Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Anmaya, ailelerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. “Hiçbir düş yarım kalmayacak’ pankartının taşındığı anma, saygı duruşuyla başladı. Suruç Aileleri İnisiyatifi adına Abdülmelik Yalçın’ın yaptığı konuşmanın ardından da sona erdi.

 

AMED 

 

Saldırıda yaşamını yitiren Veysel Özdemir ve Nazlı Akyürek de Amed’deki mezarları başında anıldı. Özdemir’in, Yeniköy Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında yapılan anmaya, çok sayıda kurum, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi, DEM Parti milletvekilleri Serhat Eren ve Cengiz Çandar, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları ile çok sayıda yurttaş katıldı. 

 

Anmada konuşan Cengiz Çandar, “Pirsus’ta düş yolcularının canını alan saldırı çözüm sürecini sonra erdirmek amacıyla yapıldı ve nitekim birkaç gün sonra çözüm süreci sona erdi.  Çözüm süreci demek, Kürtler için barış demekti. Barış da Kürt halkı için ayaklar altına alınan haklarını geri almanın kestirme adıydı.  Dolayısıyla Pirsûs’ta bu barışın önüne geçmek için kan döküldü” dedi. 

 

Konuşmaların ardından Özdemir’in mezarına karanfiller bırakılarak, doğum günü dolayısıyla mumlar yakıldı. Buradaki anmaya katılanlar, daha sonra Nazlı Akyürek’in mezarının bulunduğu 450 Evler Mahallesi’ne geçti. Anmada, konuşmalar yapıldıktan sonra mezara karanfiller bırakıldı. 

 

ANKARA

 

İnsan Hakları Derneği (İHD), katliamın yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar belirtildi: “Saldırıya katılmış olan kişilerin üçünün öldüğü iddiası, ikisinin de firari olduğu iddiası var. Tek tutuklu sanık olan Yakup Şahin bu davada 34 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı. Ancak maalesef ki bu saldırının arkasındaki planlayan güç azmettirici yapı ve gerçek tetikçiler hiçbir zaman ortaya çıkmadı. Bu dava maalesef ki insan hakları savunucuları açısından sonuçsuz kaldı. İnsan hakları savunucuları olarak katliamın 9. yılında, Suruç’ta yaşamını yitiren insanlarımızın acısını bir kez daha yaşıyor, aileleriyle paylaşıyoruz.”

 

ÇOK SAYIDA GÖZALTI 

 

Ankara’da bulunan gençlik örgütlerinin düzenleyeceği Suruç anmasına polis saldırdı. Konur 2 Sokak’tan Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtına yürümek isteyen gençler Konur 1 Sokak’ta polisin saldırısına uğradı. Sık sık “Suruç’un hesabı sorulacak” ve “Katil devlet hesap verecek” sloganları atan gençler polisin saldırısına rağmen yürümek istedi. Polisin saldırısına rağmen gençler dakikalarca direndi. Ardından polis, gençlere saldırarak ters kelepçeli gözaltı gerçekleştirdi. 

 

EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNDEN AÇIKLAMA

 

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, Sakarya Caddesi’nde bir araya geldi. Tepki eyleminde, “Suruç için adalet herkes için adalet” yazılı pankart ve katledilen gençlerinin resmlerinin yer aldığı dövizler taşındı. Eylemde sık sık, “Suruç’un hesabı sorulacak” ve “Gün gelecek AKP hesap verecek” sloganları atıldı. Eyleme DEM Parti Colemêrg Milletvekili Öznur Bartın ve İzmir Milletvekili İbrahim Akın da katıldı. 

 

DÜŞLERİ YARIM KALMAYACAK

 

Platform adına söz alan Umut Kocabıyık, katliam ve sonrasında yaşananlara işaret ederek, katliamın üzerinden 9 yıl geçtiğini ancak suçluların hala bulunamadığını söyledi. Kocabıyık, katliama sebep olan devlet güçlerinin ise cezalandırılmadığını kaydetti.  

 

HATAY 

 

Pîrsûs Katliamı’nda yaşamını yitiren Okan Pirinç, Antakya’da mezarı başında anıldı. Anmaya, Pirinç’in ailesinin yanı sıra kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada yapılan konuşmalarda adalet talepleri yinelendi. 

 

İSTANBUL

 

İstanbul’daki gençlik örgütleri, Kadıköy’de bulunan Moda Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte sık sık “Suruç’un hesabı sorulacak” sloganı atıldı. Polisin saldırdığı yürüyüşte 20’ye yakın kişi darp edilerek gözaltına alındı. Gençler polis saldırısına ve gözaltıya sloganlarla karşılık verdiler.

 

ADANA

 

Adana Devrimci gençlik örgütleri, katliamın 9’uncu yıl dönümü dolayısıyla İnönü Parkı’nda açıklama yaptı. Katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ile “Suruç için adalet herkes için adalet” pankartını taşıyan kitle sık sık, “Suruç için adalet herkes için adalet”, “Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek”, “Direne direne direnişle zafere”, “Katiller halka hesap verecek”, “Suruç’u unutma unutturma” ve “Katillerden hesabı gençlik soracak” sloganlarını attı. Anmaya, kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

 

MÜCADELE ÇAĞRISI

 

Adana Devrimci Gençlik Örgütleri adına açıklamayı yapan Rodin Deniz, katliamın esas sorumlularını tanıdıklarını ifade ederek, “Suruç’un hesabı sorulacak” dedi.  Deniz, “Bu topraklarda mücadele yürütenler; Gezi direnişini, Amed-Suruç-Ankara katliamlarını, 6 Şubat depremlerini, Kobane kumpas davasını, katledilen işçi, emekçi, kadın, öğrencileri unutmayacak, affetmeyecek, hesabını soracak. Tüm halkımızı da 33’lerin mücadelesini büyütmeye, katillerden hesap sormaya, devrim ve sosyalizm saflarına katılmaya çağırıyoruz” dedi.

 

ESP PM Üyesi Ömer Temel ise Suruç Aileleri İnisiyatifi’nin gönderdiği mektubu okudu. Anma oturma eylemi ve müzik dinletisi ile son buldu.

 

İZMİR

 

İzmir’deki sosyalist gençlik örgütleri, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya geldi. Eylemde, “33’lerin düşleriyle Suruç için hesap sormaya” pankartı açılarak, katledilen 33 düş yolcusunun fotoğrafları taşındı. Sık sık “Kobane sana yine geliriz”, “Kurdistan gorıstan jı bo faşistan”, “Biji berxwedane Kobane”, “Amed, Suruç, Ankara hesap sormaya”  sloganları atıldı. Eyleme DEM Parti İzmir Milletvekili Burcu Gül Çubuk’un yanı sıra çok sayıda genç ve yurttaşlar katıldı. 

 

’90 YIL GEÇSEDE UNUTURMAYACAĞIZ’

 

Açıklama düş yolcularının anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Açıklamada bombalı saldırıda yaralı olarak kurtulan Koray Türkay, katliamın devlet destekli planlı olduğuna dikkati çekerek, “Bu katliamın sorumlusu Erdoğandır. Bu katliamda parmağı olan herkes ile birgün mutlaka hesaplaşacağız. Değil 9 yıl, 90 yıl geçse de kaliamın unutulmasına izin vermeyeceğiz. 33 Düş yolcusu ölümsüzdür. Suruç için adalet, herkes için adalet” dedi. 

 

Ardından konuşan milletvekili Burcugül Çubuk ise Suruç Katliamının faili ve geleceği belli bir katliam olduğunu söyleyerek, “Yargılama sürecinde fail ortadan kaldırılarak adalet yok edildi. Halkların barışı ve kardeşliği için mücadele ediyoruz.  33 düş yolcusunun düşleri hepimizin düşleriydi. Bu düşleri yaşatmaya devam edeceğiz” diye belirtti. 

 

’33’LER MÜCADELEYE IŞIK TUTUYOR’

 

Ardından geçlik örgütleri adına açıklamayı yapan Selman Yağmahan, Suruç katliamın faillerini çok iyi tanıdıklarını söyleyerek, “Bizler failleri, failler kendilerini çok iyi biliyor. Onlarla mahkeme salonlarında karşılaşıyoruz. Onlarla eylem alanlarında karşılaşıyoruz. Onlarla, ne zaman iyilik adına karanlığı aydınlatmak istesek işte o zaman karşılaşıyoruz. Nasıl senelerdir yılmadıysak Katliamın 9. yılında da Suruç için Adalet, Herkes için adalet diyoruz. 33’lerin mücadelesi mücadelemize ışık tutmaktadır” diye konuştu.

 

DENİZE KARANFİL BIRAKILDI

 

Açıklamanın ardından gençler sloganlar eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na yürüyüş yaparak, denize karanfiller bıraktı. Ardından 33 düş yolcusunun isimlerini tek tek anarak, “Burada” diyerek eylemi sonlandırdı. 

 

MERSİN

 

Mersin Emek  ve Demokrasi Platformu, Özgür Çocuk Parkı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla Pîrsûs Katliamında yaşamını yitirenleri andı. Açıklamada, “Suruç katliamını unutmadık, unutmayacağız. 33 düş yolcusunu anıyoruz pankartı açıldı. Basın metnini okuyan İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube Eşbaşkanı Gazi İnci, katliam sonrası açılan davada sadece bir kişinin tutuklu olduğuna dikkat çekerek, “Bu dava maalesef ki insan hakları savunucuları açısından sonuçsuz kaldı” dedi.

 

‘TEK YOL BARIŞTIR’

 

Mahkeme tarafından verilen kararın ailelerin acısını dindirmediğini belirten İnci, “Suruç’ta ölen gençler kamuoyunda bilindiği gibi Rojava’ya oyuncak götürmek isteyen gençlerdi evet, ama onların amacı sadece çocuklara oyuncak götürmek değildi; onlar bütün dünya için, insanlık için, büyük bir tehlike arz eden bir yapıya karşı verilen bir devrimci mücadeleyi de selamlamak için, oraya gidiyorlardı. Hepsi, çok değerli insanlardı ve insan hakları savunucuları olarak katliamın 9’uncu yılında, Suruç’ta yaşamını yitiren insanlarımızın acısını bir kez daha yaşıyor, aileleriyle paylaşıyoruz. Ve her zaman söylediğimizi bir kez daha söylüyoruz. İktidarın savaş politikaları bu coğrafyaya sadece kan, elem ve keder bıraktı. Coğrafyamızın tüm halkları da biliyor ki artık tek yol barıştır. Barış haktır, barış hemen şimdi” diye konuştu.

 

ANTALYA

 

Antalya’da da Attalos Meydanı’nda yapılan anmaya çok sayıda kişi katıldı. Anmada yapılan konuşmalarda, “Kadınların, gençlerin, emekçilerin ve tüm ezilenlerin, halkların umudunu ve direnişini büyütmek için yollara düşen 33’lerimizin izinden mücadeleye devam edeceğiz. Suruç’un hesabı sorulacak!33 düş yolcusunun katledilmesinin üzerinden 9 yıl geçti. Suruç katliamının aydınlatılması için verdiğimiz mücadeleden  asla vazgeçmeyeceğiz. Unutmadık, unutmayacağız” diye konuşuldu. 

 

DENİZLİ 

Denizli’de de Suruç Aileleri İnisiyatifi ve DEM Parti Denizli İl Örgütü tarafından DEM Parti Denizli İl Örgütü önünde basın açıklaması yaptı. “Suruç için adalet, herkes için adalet. Unutmadık, unutturmayacağız” pankartı açılan açıklamada, “Kobanê düşmedi düşmeyecek”,

“Suruç’u unutma unutturma” ve Suruç şehitleri ölümsüzdür” sloganları atıldı.

Açıklamada konuşan DEM Parti Merkezefendi İlçe Yöneticisi Musa Aydın, “Onlar düşlerindeki dünyayı kurmak için mücadelenin her döneminde ön sıraya geçmiş ve düşleri için mücadele etmişlerdi. Onları her yerde görebilirdiniz. Hakkâri’de kurulan gençlik köprüsünde alın terleri vardı. Kürecik’e kurulmak istenen ABD üssüne karşı yapılan yürüyüşün öncüsü oldular. Tuzla’da yapılan tersane grevlerindeydiler. Gezi direnişinde onurlarına sahip çıkmak için yine en öndelerdi. İşte bu yüzden; Temmuz sıcağında bir bayram sabahı yola düştüler. Samsun’dan Hatay’a, İstanbul’dan Van’a kadar önce 33’lerin mezar başlarında buluşup daha sonra yaptıkları anma ve etkinlerde onların adlarını saydılar. Ülkenin değişik illerinde olsalar da yüreği burada bizimle birlikte atanları minnetle selamlıyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından DEM Parti Denizli il örgütü binasında panel düzenlendi.

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version