Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Donald Trump’a Suikast Girişimi

Donald Trump'a Suikast Girişimi


ABD Başkan adayı Donald Trump’a, Pensilvanya’da düzenlediği mitingi sırasında suikast girişimi düzenlendi. Trump’ın kürsüde konuştuğu esnada birkaç el silah sesinin duyulmasının ardından, gizli servis ajanları Trump’ı korumak için podyuma doğru koştu.

Trump, bir araca konulup, götürülmeden önce kalabalığa doğru yumruğunu kaldırarak selam verdi. Kurşunlardan birinin Trump’ın yüzünü sıyırdığı belirtilirken, olayın görüntülerinde Trump’ın kulağından kan aktığı da görülüyor.

Olayın ardından ABD’de üst düzey yetkilileri korumakla görevli Gizli Servis’ten yapılan açıklamada Donald Trump’ın güvende olduğu ve koruma önlemlerinin alındığı kaydedildi.

Gizli Servis’in X hesabından yapılan açıklamada, “Bu şimdi aktif bir Gizli Servis soruşturması ve mümkün olduğunda daha fazla bilgi verilecek” denildi.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Trump’a yapılan saldırının ardından saldırganın öldürüldüğü öğrenildi. Tetikçinin 125 metre uzaklıkta bir çatıdan ateş ettiği öne sürüldü.

ABD BAŞKANI BİDEN’DEN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden, Donald Trump’ın Pensilvanya’daki mitinginde gerçekleşen silahlı saldırı hakkında bilgilendirildim. Güvende olduğunu ve iyi durumda olduğunu duyduğum için minnettarım. Daha fazla bilgi beklerken, kendisi ve ailesi ve mitingde bulunan herkes için dua ediyorum.” açıklamasını yaptı.

SAVCI VE BAŞSAVCIDAN FARKLI AÇIKLAMALAR

Butler Bölge Başsavcısı Goldinger, Trump’ın seçim kampanyası sırasında meydana gelen saldırıda, ateş eden kişinin ve olay yerinde bulunan bir kişinin öldüğünü bildirirken Pansilvanya Savcısı ise “Saldırganla birlikte iki kişi öldürüldü, kurşun Trump’ın kulağını sıyırdı geçti” ifadelerini kullandı.

SALDIRIYA YÖNELİK TEPKİLER

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, “Trump için dua ediyoruz” açıklamasını yaparken, Temsilciler Meclisi’ndeki demokratların lideri Hakeem Jeffries, “Düşüncelerim ve duaların eski başkan Trump ile birlikte” dedi.

Tesla ve X’in CEO’su Elon Musk, Trump’a yönelik suikast girişimini kınayarak “Başkan Trump’ı tamamen destekliyor ve hızla iyileşmesini umuyorum” açıklamasını yaptı.

TRUMP’IN SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

AA’da yer alan habere göre, ABD’de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın sözcüsü Steven Cheung, seçim mitingi sırasında yaşanan olay hakkında açıklama yaptı.

Sözcü Cheung, “Başkan Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor. Daha fazla ayrıntı gelecek.” ifadesini paylaştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version