Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dışişleri’nden İsrail’e ‘Saddam’ Tepkisi

Dışişleri'nden İsrail'e 'Saddam' Tepkisi


Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Sonu Saddam Hüseyin gibi olabilir” sözlerine sert tepki gösterdi. Katz’a yönelik bir tepki de AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Rize’de yaptığı açıklamalarda İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınayarak, “Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok” demişti.

İSRAİLLİ BAKANDAN TEPKİ ÇEKEN BENZETME

Erdoğan’ın sözleri dünya basınında gündem olurken, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik bir paylaşımda bulundu. Katz, X hesabından yaptığı paylaşımda “Erdoğan, Saddam Hüseyin’in izinden gidiyor ve İsrail’e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin. Sonu Saddam Hüseyin gibi olabilir” ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ VE AKP’DEN İSRAİL’E SERT YANIT

Katz’ın açıklamalarına ilk tepki Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Dışişleri Bakanlığı’na ait sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak.

Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek.

İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak.

Filistinlileri yok edemeyeceksiniz.”

“TAM BİR NAZİ OLDUĞUNU ORTAYA KOYMUŞTUR”

Katz’ın sözlerine bir tepki de AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çelik yaptığı açıklamada, “İsrail Dışişleri Bakanı Katz, insanlık değerlerini ve barışı savunan Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı ifadelerle haddini aştığı gibi tam bir Nazi olduğunu ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımıza dönük bu saldırılar, insanlık değerlerine, vicdanına ve haysiyetine düşman olanların saldırılarıdır. İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın, Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop’u örnek aldığı görülüyor.” dedi.


Kocaeli’deki Camide Dünyada Bir İlk Yaşandı! Fazla Örneği Bulunmuyor


AKP’den Devralınan ‘Enkaz’ Belediye


Bankaların Emekli Promosyonlarına Yapacağı Zam Belli Oldu! Ödemeler Artıyor


Meclis’e ‘Kan’ Bulaştı!

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version