Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Demokratlar Biden’ın çekilmesini istiyor ama süreç ve Kamala Harris konusunda şüpheler sürüyor

Demokratlar Biden’ın çekilmesini istiyor ama süreç ve Kamala Harris konusunda şüpheler sürüyor


CNN’in manşetine koyduğu analizi aktarıyoruz.

Joe Biden’ın çekilmesi halinde yeni bir aday belirleme sürecinin nasıl işleyeceğini kimse tam olarak bilmiyor – ancak pek çok Demokrat, herhangi bir sürecin hızla Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in aday olmasıyla sonuçlanmasının her zamankinden daha muhtemel olduğunu söylüyor.

Biden’ın yerine geçecek ismin nasıl belirleneceğine dair gayrı resmi görüşmeler haftalardır perde arkasında devam ediyor. Ancak süreçle ilgili o kadar çok belirsizlik var ki Biden’la ilgili ciddi endişeleri olanlar da dahil olmak üzere pek çok Demokrat, bundan sonra yaşanacakların daha da karmaşık olabileceği düşüncesiyle Başkan’ın adaylığına karşı çıkma konusunda tereddüt ediyor.

Kamala Harris’in en azından Demokratların coşkusunu arttırmak ve oy pusulası yarışlarına yardımcı olmak için daha yararlı olacağını gösteren iç anketler elden ele dolaşıyor. 

Donald Trump’a karşı daha aktif ve güçlü bir kampanya yürüteceğine dair hayaller kök salıyor.

Biden’ın yardımcıları, Biden Covid-19’dan kurtulduktan sonra önümüzdeki hafta kampanya geri döneceğini söylediği için konuşmuyor.

Ama seçime 100 günden az bir süre kalmışken ve Demokratların Chicago’da toplanmasına çok az bir süre kalmışken bunun nasıl yapılacağı konusunda kimse hemfikir değil. 

Biden’ın gitmesini isteyen çok sayıda Demokrat Kongre üyesi, Cuma günü CNN tarafından Harris’in aday olmasını istediklerini söylemeye hazır olup olmadıkları sorulduğunda bunu reddetti.

Bazı Demokratlar, erken seçim tehdidine rağmen, Ağustos sonundaki kurultayda bu konunun çözülebileceğine inanıyor. 

Başkan yardımcısı Harris ise temkinli. Cumartesi günü Provincetown, Massachusetts’te düzenleyeceği bağış toplama etkinliğinde Biden’a sadık olduğunu gösterdi. 

Siyah seçmenler ve Siyah liderler Harris’e destek veriyor. 

Bu destek hem delegeler hem de seçmenler için ikna edici olacaktır.

“Parti içi mücadele bizi öldürüyor. Kamala’yı kenara itebileceğiniz bir dünya yok,” diyen bir Demokrat üye, Demokratların içinde bulunduğu zor siyasi durumla ilgili olarak CNN’e isminin açıklanmaması koşuluyla konuştu.

New York Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez Perşembe akşamı bir Instagram canlı sohbetinde “Bunun kolay bir geçiş olacağını düşünüyorsanız, size şunu söylemek için buradayım; bağışçı sınıfının büyük bir kısmı, elitlerin büyük bir kısmı, bu odalarda Joe Biden’ın aday olmaması için bastırdığını gördüğüm bu insanların büyük bir kısmı da başkan yardımcısının aday olmasını istemiyor” dedi.

Başkan’a oy verebileceğini düşünmediğini söyleyen Maine Demokratlarından Temsilci Jared Golden ise şöyle diyor:

“Bence pek çok Amerikalı, Biden-Harris ikilisinin kazanması halinde Kamala’nın ikinci dönemi tamamlama ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşünüyor. “Bu da şu soruyu akla getirebilir: Neden bu meseleyi bu seçimde çözmeyelim?”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version