Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Demirtaş’a miting konuşmaları nedeniyle hapis cezası

Demirtaş’a miting konuşmaları nedeniyle hapis cezası


Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yargılanan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’a iki yıl altı ay hapis cezası verildi.

Demirtaş, 2015-2016 arasındaki konuşmalar gerekçesiyle yargılanıyordu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu El Nusra ve IŞİD gibi örgütlere destek sağlamakla suçlayan Demirtaş, 2014 ile 2016 arasında meydana gelen olaylardan bu isimleri sorumlu tutmuştu.

Demirtaş hakkında ‘cumhurbaşkanlığına hakaret’ ve ‘hükümet ve devlet organlarını alenen aşağılama’ suçlamalarıyla açılan 10 dosya birleştirilmişti.. Davanın karar duruşması, Mersin 14’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkemeye Edirne’den SEGBİS’le bağlanan Demirtaş şöyle konuştu:

“Kürt siyasetçi olarak eleştiri hakkım nedeniyle yargılanıyorum. Terör ve şiddetten ceza almadım. Konuşmalarım nedeniyle 55 yıl hapis cezası aldım. Bugün vereceğiniz ceza nedir bilmiyorum? Soma’da 301 kişinin ölümüne neden olanlar 17 yıl ceza aldı. Hrant Dink’in vuran kişi 16 yıl yattı, çıktı. Demirtaş konuşmaları nedeniyle 55 yıl ceza aldı.“

Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Demirtaş’a beş yıl altı ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti indirimle cezayı iki yıl altı aya çevirdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version