Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Partili Hatimoğulları: Şam ile anlaşmanın yolu Kobane’den geçer

DEM Partili Hatimoğulları: Şam ile anlaşmanın yolu Kobane’den geçer


Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, partisinin Grup Toplantısı’nda konuştu. Ekonomik ve güncel gelişmelere dikkat çeken Oruç, yüzde 38’lik elektrik zammının geri çekilmesini istedi. Suriyelilere yönelik provokatif eylemlere dikkat çeken Oruç, Suriye ve göçmen karşıtlığının tehlikeli bir yere evrilmeden iktidarın harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Esad’a dair açıklamalarını da hatırlatan Oruç, “Şam ile anlaşmanın sahici yolu Kamışlı ve Kobane’den geçer.” dedi.

İktidarın yanlış dış politikasına destek olmayacaklarını söyleyen Oruç, “Muhalefeti tıpkı ‘Yenikapı Ruhu’ gibi, aynı formasyonla, dış siyasetten dolayı yanınıza dizmek istiyorsanız, yanılırsınız. Muhalefete bu tuzağa düşmemek üzere çağrı yapıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Tülay Hatımoğulları Oruç, Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te yakılan Madımak Oteli’nde katledilenleri de andı. Oruç, “İnsanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu halde o kapsamda değerlendirilmedi. Firari sanıkların yakalanması için doğru düzgün bir adım atılmadı.” ifadesini kullandı.

Kayseri’de Suriye uyruklu küçük yaştaki çocuğa taciz iddiasının ardından yaşanan olayları hatırlatan Oruç, “Tecavüze uğramış 5 yaşındaki çocuğun nereli olduğunun ne önemi var? Birinci vicdansızlık budur. Suçluyu yargılamak kamunun görevidir. Elbette ki toplumsal tepkiler olur ama yoğun bir şiddete gerekçe gösterilmemeli.” dedi. Oruç, Suriye ve göçmen karşıtlığının tehlikeli bir yere evrilmeden iktidarın harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version