Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti’den Qoser’de miting: Toprağımızı savunacağız


 

MÊRDÎN – DEM Parti, Qoser ilçesinde düzenlediği “Tarım Mitingi”nde kirli politikalara izin vermeyeceklerini belirterek, “Toprağımızı savunacağız” dedi.  

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından başlatılan “Ekmek ve Adalet” kampanyası kapsamında Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde “Tarım Mitingi” düzenlendi. Otogar Meydanı’nda düzenlenen miting alanına kurulan platforma DEM Parti posteri asılırken, meydan DEM Parti flamaları ile süslendi.

 

 MESAJLARINI DÖVİZLERLE VERDİLER  

 

Halayların çekildiği miting alanına giren yurttaşlar ellerinde “Sermayedarı değil, çiftçiyi koru”, “Savaşa değil tarıma kaynak”, “Asıl biz sizin fişinizi çekeceğiz”, “Bize elektrik ver”,  “Sizden elektrik alamadık”,  “Işığı kapat bize güneşimiz bize yeter” ve “Tarımda gelişim üreten çiftçiyle mümkündür”, “Vejîn li axê hatiye, ax keda destê me ye”, “Heke hilberîn tune be dê pêşeroj jî tune be!”, “Dest dirêjî keda min, axa min, ava min neke”, “Xelk çû hîvê em li pey ceyranê ne”,  “Mesrefê zewacê biha ye, genim erzan e” dövizleri açarak mesajlarını verdi.  

 

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu ile başlayan mitingde, “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı. 

 

 ‘EMEKLERİMİZ HEBA OLUYOR’ 

 

 Ardından katılımcıların okunduğu mitingde çiftçi kadınlar adına Şükran Aktaş konuştu. Aktaş, yaşadıkları sorunları anlatarak, “Çiftçilerin alın terini yerde bırakmayacağız. 13-14 saate varan elektrik kesintileri yapılıyor. Yaklaşık 20 yıldır bu derdi çekiyoruz. Sürekli eşitlikten yana olduğumuzu ifade ediyoruz. Ama bu durumu bölge olarak sadece biz yaşıyoruz. Elektrik kesintilerinden dolayı emeklerimiz heba oluyor” ifadelerini kullandı. 

 

‘DEDAŞ ÇİFTÇİYİ CANINDAN BEZDİRDİ’ 

 

Ardından söz alan Qoser Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbey, çiftçilerin bir karış toprağı boş bırakmadığını dile getirerek, devletin üzerine düşeni yapmadığını söyledi. “Özel şirket DEDAŞ, çiftçiyi canından bezdirdi” diyen Erbeyi, “Kendi paramızla aldığımız trafomuzu söküp alıyorlar. Bize hırsız diyorlar. Asıl hırsız sizsiniz. Bu halkın emeğini çalan sizsiniz. Bu sorun tüm Türkiye’nin sorunudur. Hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

 

Ardından Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Devrim Demir, konuşurak, “Kirli politikalara izin vermeyecek, Toprağımızı savunacağız” dedi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version