Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti’den 33 Düş Yolcusu anısına anıt talebi


RIHA – Riha Büyükşehir Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, 33 Düş Yolcusunun katledildiği Amara Kültür Merkezi’nin Pirsûs Belediyesi’ne devredilmesini talep ederek, katliamın yaşandığı yerde anıt yapılmasını istedi.  

 

Riha Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısının birinci birleşimini gerçekleştirdi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partili (DEM Pati) Meclis Üyeleri, Pirsûs (Suruç) ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde DAİŞ’in bombalı saldırısı sonucu 33 gencin yaşamını yitirdiği Amara Kültür Merkezi’nin ilçe belediyesine devredilmesi talebiyle önerge verdi.

 

Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığına verilen önergede kültür merkezinin Riha büyükşehir olmadan önce yapıldığı ve ilçe belediyesine bağlı olduğu hatırlatıldı. Büyükşehir yasası ile kültür merkezinin Riha Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandığı belirtilen önergede, kültür merkezi, itfaiye ve su kulesinin tek parselde yer aldığı, parsellerin ikiye ayrılarak Amara Kültür Merkezi’nin ilçe belediyesine tahsis edilmesinin elzem olduğu vurgulandı. 

 

DEM Partili Meclis üyelerinin imzasını taşıyan önergede, kültür merkezi bahçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde DAİŞ’in gerçekleştirdiği saldırıda 33 gencin katledildiği hatırlatılarak “Bazı gençlerin mezarlarının Suruç’ta olması ve ölüm yıldönümleri nedeniyle kültür merkezini ziyaret ve tören düzenlemek istemektedirler. 33 gencin katledildiği Kültür merkezi bahçesinde, 33 gencin anısını yaşatacak bir anıt olması kültür merkezinin adının 33 Düş Yolcusu olarak değişmesi ailelerinin acılarını bir nebze de olsa hafifletmek adına yapılabilecek tek şeydir. Bu konuda gerekli hassasiyetlerin göz önünde bulundurarak Parti grubu olarak gerekenin yapılmasını arz ederiz” denildi. 

 

KARAR AĞUSTOSTA VERİLECEK

 

Önergede ayrıca kültür merkezinin hizmet yetkisinin ilçe belediyesine devredilmesinin kamu yararı olduğu vurgulandı. DEM Parti’nin verdiği önergelerin ilgili komisyonlara iletilmesi için önergeler, Meclis Başkan Vekili Ahmet Aksoy tarafından toplu olarak oylamaya sunuldu. DEM Parti’nin verdiği önergelerin komisyona havale edilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Amara Kültür Merkezi’nin ilçe belediyesine devir edilmesi ile ilgili karar yapılacak Ağustos ayı olağan Meclis Toplantısı’nda değerlendirilecek. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version