Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cumhuriyetçi Kongre’de kahraman gibi karşılanan Trump, yardımcısını seçti

Cumhuriyetçi Kongre’de kahraman gibi karşılanan Trump, yardımcısını seçti


Brendan SMIALOWSKI / AFP

Donald Trump, suikast girişiminde yaralanmasından bu yana ilk kez kamuoyunun karşısına Pazartesi günü Cumhuriyetçi Ulusal Kongre’sinde çıktı. Sağ kulağı sarılı bir şekilde salona giren Trump, adeta bir kahraman gibi karşılandı.

Donald Trump, Cumhuriyetçilerin resmi adayı seçildikten sonra başkan yardımcısı adayı olarak Ohio Senatörü James David Vance’i seçti. Ardından, Milwaukee’deki Fiserv Forum’da yapılan Cumhuriyetçi Ulusal Kongre’ye yardımcıları eşliğinde giren Trump, destekçileri tarafından kahraman gibi karşılandı.

Trump, yol arkadaşı olarak Vance’i seçti

Brendan SMIALOWSKI / AFP

Trump, merakla beklenen başkan yardımcısı adayını da açıkladı. 39 yaşındaki Ohio senatörü James David Vance’i yol arkadaşı olarak seçen Trump’ın tercihi şaşırttı.

Başkan adayları genellikle yeni seçmen kategorilerine hitap edebilecek ya da imaj veya politika açısından kabul edilen zayıflıkları telafi edebilecek bir başkan yardımcısı seçmesi beklenirken, Trump, zaten kazanma şansı olan bir eyaletten kendisi gibi muhafazakar beyaz bir adayı seçti.

Trump yönetiminde öne çıkan yeni bir popülizmin bayraktarı olan Vance, aynı zamanda modern tarihin en az deneyimli başkan yardımcısı adaylarından biri.

Ancak eski başkanın izolasyonist, göçmenlik karşıtı Önce Amerika hareketini benimsiyor ve federal yasa çağrılarını benimsediği kürtaj da dahil olmak üzere bazı konularda yeni Trump’tan bile daha sağda yer alıyor.

Trump’ın kazanma şansının yüksek olduğu Ohio giderek daha da sağa kayıyor. Ancak Trump, Ohio için değil, Vance’in komşu eyaletler Michigan ve Pennsylvania’nın yanı sıra Wisconsin’i de kazanmasına yardımcı olabileceğine inanıyor. Bu eyaletlerin üçü de 5 Kasım’da dengeleri değiştirebilecek kritik mücadele alanları olarak görülüyor.

Trump adım adım geliyor

78 yaşındaki Trump, ilk dönemini gölgeleyen çok sayıda yasal soruna ve iki görevden almaya rağmen Beyaz Saray’a şok bir dönüş yapacağından giderek daha fazla emin olurken, Başkan Joe Biden zayıf anketler ve Demokratların sağlığına ilişkin endişeleriyle sarsılıyor.

Trump, pazartesi günü Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra çok gizli belgeleri elinde tutarak ulusal güvenliği tehlikeye attığı suçlamasıyla hakkında açılan ceza davalarından birinin reddedilmesiyle bir zafer daha kazandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version