Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çorlu tren katliamının 6. yılı: Efendilerin de ceza aldığını göreceğiz


EDİRNE – Çorlu tren katliamının 6’ncı yıldönümünde düzenlenen anmada konuşan katliamda hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz, “Biz önce bu katillere hesap soracağız sonra da elini yargının üstünden çekmeyen siyasi iktidara hesap soracağız” dedi.

 

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi yakınlarında 8 Temmuz 2018’de trenin raydan çıkarak devrilmesi sonucu 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 328 kişinin ise yaralandığı facianın üzerinden 6 yıl geçti. Kazanın 6’ncı yıl dönümünde Edirne’nin Uzunköprü ilçesindeki 8 Temmuz Adalet Anıtı’nda düzenlenen törenle anıldı. Anmaya yakınlarını kaybeden aileler katıldı. Anmada yaşamını yitirenlerin resimleri sergilendi, Anıt Park’taki raylara karanfiller bırakıldı.

 

Kazada 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, yargının elini asıl katillere uzatamadığını belirterek şöyle konuştu: “8 Temmuz’da ne yazık ki liyakatsiz bir kurumda, beceriksiz yöneticilerin ihmalleri nedeniyle biz sevdiklerimizi duraktan ölüme uğurlamışız. Biz adalet mücadelesine başladığımızda ‘suçlu yağmur’ dedikleri olay bugün hapis cezasıyla neticelendi. Ama yolumuz daha uzun çünkü şunu biliyoruz ki ihmallerin olduğu ve denetimlerin yapılmadığı o kararlara imza atan, kurumdaki yetkili kişiler bizden evlatlarımızı çalan asıl katillerdir.”

 

‘İKTİDARA HESAP SORACAĞIZ’

 

Yargının 6 sene boyunca gerçek bir adalet için katilleri yargılamadığını ifade eden Öz, “Biz 7’si çocuk, 25 canın ailesi olarak tam 6 yıldır mecliste, sarayın önünde, adalet saraylarında ve mahkeme kürsülerinde bir şekilde adalet aradık. Ama bugün biliyoruz ki dönemin genel müdürüne ne yazık ki yargının eli uzanamadı. Siyasilere, bürokratlara uzanamadı. Bunun sebebi ne yazık ki siyasi iktidardır. İktidarın koruması altında olan bir yargı bağımsız yargı olmadığı için elini asıl katillere uzatamamıştır. Ben buradan her yıl olduğu gibi tekrarlıyorum; Devlet Demiryolları’nın Genel Müdürü İsa Apaydın, Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uygun, dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan hatta Pamukova cinayeti yaşandığında genel müdür olan Binali Yıldırım’a kadar herkes, bu sosyal cinayetlerin hesabını soramayan herkes bugün benim evladımın da, 7 çocuğun da, 25 insanın da katilidir. Biz önce bu katillere hesap soracağız sonra da yargıyı bağımsız hale getiremeyen, elini yargının üstünden çekmeyen siyasi iktidara hesap soracağız” diye konuştu.

 

‘UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ’

 

Katliamda kar uğruna alınmayan önlemler sebebiyle insanların hayatını kaybettiğine vurgu yapan Öz, “Biz unutmayacağız ve unutturmayacağız. Unutturmamak çok kıymetli ama ne yazık ki hafızası zayıf bir toplumuz. Katliamları unutuyoruz başka katliamlar bizim canımızı acıtana dek. O yüzden bugün unutturmadığınız ve burada olduğunuz için biz bu insanları, sevdiklerimizi isimlerini anarak yaşatacağımız için teşekkür ediyorum. 7’si çocuk 25 canı özlemle sevgiyle anıyorum, onlar kalbimizde. Onları andıkça yaşayacaklar” ifadelerini kullandı.

 

‘EFENDİLERİN DE CEZA ALDIĞINI GÖRECEĞİZ’

 

Katliamda 16 yaşındaki kızı Sena Köse’yi kaybeden Aysun Köse de geçen 6 yıla rağmen acısının ilk günkü gibi taze olduğunu belirtti. Köse devamında, “Elimizden geldiği kadar sağlıklı mücadele ediyoruz, adaletle mücadele ediyoruz. Ayakta durmaya, dik durmaya en azından bize bunu yaşatanların bir ceza aldığını görmek için bir şekilde ayakta durmaya çalışıyoruz. Sanıkların avukatı yazmış, ‘efendilerin cezasını kölelere ödetiyorlar’ diye biz bir gün o efendilerin de ceza aldığını göreceğiz. Bu ümitle ayakta durmaya çalışıyoruz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version