Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı: Türkiye halklarıyla birlikte mücadele etmek istiyoruz


İSTANBUL – Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Viyan Tekçe, İstanbul’da basın mensuplarıyla buluştu. Buluşmada, kayyım uygulamasına karşı dayanışmayı büyütme mesajı verildi.

 

Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Viyan Tekçe ile Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü yönetiminden oluşan heyet, emek barış ve demokrasi güçleri ve sivil toplum örgütleriyle bir dizi temaslarda bulunacağı program kapsamında Şişli’de bulunan 78’liler Girişimi’nde basın mensuplarıyla bir buluşma gerçekleştirdi. 

 

Burada konuşan DEM Parti Parti Meclis (PM) üyesi Aylin Hacaloğlu, Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anarak sözlerine başladı. Kayyım uygulamasına karşı buluşmayı gerçekleştirdiklerini anımsatan Hacaloğlu, kayyıma karşı birliktelik vurgusu yaptı.

 

‘HALK İRADESİNİ ORTAYA KOYDU’ 

 

Ardından söz alan Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Viyan Tekçe, kayyım atanması sonrası seçilmişler olarak belediye binasına alınmadıklarını söyledi. Kayyım uygulamasının ilk Colemêrg’den yapılmasının “manidar” olduğunun altını çizen Tekçe, “Hakkari daha önceki dönemlerde seçimlerde üçte üç yaptı. Bunu bilen devlet, seçim öncesinde AKP’lilerle birlikte Valiyi de yanlarına alarak yer yer halka rüşvet vererek, bazı yerlerde de halkı tehdit ederek halkın iradesini ipotek etmek istedi. Vali AKP’lilerle tek tek evleri gezerek AKP için oy istedi. Tüm bu uygulamalara ve baskılara rağmen halk iradesini ortaya koydu. AKP iktidarı halkın iradesine saygı duymayarak kayyım atadı. Tabi halk buna tepki gösterdi ve mücadele etmeye devam ediyor.  Aynı şekilde Türkiye halkları da burada birçok yerde eylem ve etkinlik düzenleyerek bizlere destek oldular” şeklinde konuştu.

 

‘SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN BURAYA GELDİK’ 

 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tekçe, “Türkiye’de anti demokratik uygulamalara karşı en çok ses çıkaran İstanbul’dur, bu yüzden buraya geldim. Özellikle demokrasi güçlerine ve dünyaya sesimizi duyurmak için geldik. İktidarın kayyım rejimine son vermek için İstanbul ve Türkiye halklarıyla birlikte mücadele etmek istiyoruz. Bu gaspçı ve hırsız rejimi kabul etmediğimiz söylemek istiyorum. Belediyeler halkın evidir. Halk evine, partisine sahip çıkıyor. Aynı şekilde İstanbul’dan Hakkari’ye uzanan bir yürüyüş gerçekleştirildi. Bu bizler için çok önemli” dedi.

 

‘SEÇME VE SEÇİLME HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINIYOR’ 

 

Türkiye’de yaşanan bu hukuksuzluğa karşı kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini dile getiren Tekçe, “AKP iktidarının hukukta çifte standart uyguladığını görüyoruz. Eğer belediye eşbaşkanları hakkında bir karar varsa meclis üyelerimizden biri seçilirdi. Ama devlet bunu yapmak yerine kayyım gaspını tercih etti. Yaşanan hukuksuzluk sadece bunlarla sınırlı değil. Ben Hakkari Belediyesi’nin kadın eşbaşkanıyım. Kayyım atanması hem benim hem de Hakkari’deki kadınların seçme seçilme hakkının ellerinden alınması anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

 

DEM Parti Colemêrg Belediye Meclis üyesi Necip Coşkun de şöyle konuştu: “Bizim burada yapacağımız görüşmeler bu kayyım rejimine karşı bir arada hareket etme ve buradan bir mücadele hattının güçlendirilmesine dair bir buluşmadır. Şu an Hakkari belediyesinde meclis üyeleri olarak herhangi bir faaliyet yürütmemiz kayyım yönetimi tarafından engelleniyor.”

 

TEMASLAR DEVAM EDECEK

 

Son olarak söz alan Colemêrg Belediye Meclis üyesi Evin Tan ise, İstanbul’a gelme nedenlerinin dayanışmayı büyütmek olduğunu söyledi. Temaslarının bundan sonra da farklı heyetlerle devam edeceğini dile getiren Tan, Türkiye halklarıyla daha sık bir araya gelmek istediklerini aktardı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version