Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çetin Abayay mezarı başında anıldı


ÊLIH – Katledilişinin üzerinden 32 yıl geçen Özgür Halk Dergisi Êlih Temsilcisi Çetin Abayay, mezarı başında anıldı.

 

Özgür Halk Dergisi Êlih Temsilcisi Çetin Abayay, katledilişinin 32’nci yılında İpragaz Mahallesi’nde bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya Abayay’ın ailesi, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekilli Zeynep Oduncu, Êlih Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük,  Tevgera Jinên Azad (TJA),  Barış Anneleri Meclisi, DEM Parti ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Êlih il örgütleri katıldı. 

 

‘HAKİKAT TOPLUMUN AYNASIDIR’

 

Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan DFG Eşbaşkanı Selman Çiçek,  Özgür basın tarihinin direniş tarihi olduğunu belirterek, “Özgür basının bayrağını taşıyan ilklerdendi Çetin Abayay. Onların taşıdığı özgür basın geleneğinin bayrağı bugüne kadar geldi. Bugün onların çizdiği yol yolumuzdur. Onların mirasını devraldık. Hakikat toplumun aynasıdır. Biz de bıraktıkları hakikat mirasını devam ettireceğiz. Toplumun yaşadığı sıkıntıları dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Bunun için hedefteyiz. Çetin Abayay’ı katledenler bugün de ortaya çıkmaya çalışıyorlar. Bu zihniyet AKP-MHP tarafından tekrar devreye konulmaya çalışılıyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. Özgür basın geleneği her zaman gerçekleri halka ulaştırmaya çalışacak” dedi. 

 

‘ÖZGÜRLÜK ARAYIŞININ SEMBOLÜ’

 

Ardından Konuşan DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı Mustafa Mesut Tekik, Çetin Abayay’ın direnişine tanık olduğunu belirterek, “Çetin yoldaşı katledilmeden birkaç saat önce görmüş ve sohbet etmiştim. Basın şehitlerini saygıyla anıyoruz. Çetin Abayay gördüğü ağır işkencelerde bedeninde oluşan yaralara rağmen dimdik o karanlık dönemde ayakta durmanın, hakikat peşinde koşmanın, cesaretin, umudun timsaliydi. Onu bu şekilde anıyoruz. Çetin Abayay, insanlar korktuğu günlerde cesaretin, özgürlük arayışın sembolüdür” ifadelerini kullandı.

 

Abayay’ın ablası Rahime Abayay ise kardeşinin özgürlük ve gerçeği ortaya çıkarma arayışının, ardılları tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, “32’nci yılında onu ve tüm şehitleri anıyoruz. Temennimiz bir daha bu ülkede bu halkın çocukları ölmesin, dünyaya barış gelsin” dedi. 

 

Yapılan konuşmaların ardından Abayay’ın mezarına çiçek bırakıldı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version