Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bülent Arınç: Cumhurbaşkanımız, ‘Bundan sonra hukuka göre karar verin’ dese yargı zaten buna hazır

Bülent Arınç: Cumhurbaşkanımız, ‘Bundan sonra hukuka göre karar verin’ dese yargı zaten buna hazır


AKP’nin kurucularınan, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Türkiye’nin öncelikli sorununun adalet ve ekonomi olduğunu söyledi. Arınç, “Adalet hepsinden öncelikli olacak. Ekonomiye, toplumsal barışa el uzanacak. Ama adalet her şeyin temelidir. Adalet tecelli etsin, isterse kıyamet kopsun anlayışına bir an evvel gelmemiz lazım. Haksız tutuklamalar, yargıdaki hak ihlalleri… Bütün bunları giderecek bir yargı, bir adalet anlayışını derhal ilan edilmeli. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Bundan sonra sadece adalet tecelli etsin. Hiçbir talimata kulağınızı açmayın. Önünüzdeki dosya ne ise ona göre karar verin’ dese yargı zaten buna hazır. Sayın Cumhurbaşkanımızın halkı bu açıdan rahatlatması gerekir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. Arınç ayrıca, ‘Tek Adam’ rejimne karşı çıktı, Cumhurbaşkanlığı makamı ile Genel Başkanlık makamının birbirinden ayrılması gerektiğini söyledi.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya konuşan Bülent Arınç, yargıdaki krizden Sinan Ateş cinayetine, 31 Mart yerel seçimlerindeki sonuçlardan AK Parti’nin kimliğine ve atması gereken adımlara kadar birçok değerlendirmede bulundu. Saray’ın hukuk danışmanı Mehmet Uçum’un ‘milli yargı’ ifadelerine tepki gösteren Arınç, “O milli yargı lafını getiren, kendini bilmez kişiye şunu söylemek istiyorum ki, 30 sene avukatlık yapmış, barodan da 50 yıl plaketini almış bir arkadaşları olarak, Türkiye’de her mahkeme, AİHM hariç milli yargıyı temsil eder. Çünkü gerekçeli kararının başında, ‘Türk milleti adına’ der. Yanlışlıklar çok. Türkiye’de insanları şahsi hürriyetlerinden mahrum etmek, özellikle de Can Atalay özelinde çok yanlıştır. Bunun süratle düzeltilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

Bazı sorular ve Arınç’ın cevapları şöyle:

“31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları malum. Bir mağlubiyet hissi yaşadınız mı?”

Yaşar Yakış partiden ihraç edilmiş, yeni duydum!

Cumhur İttifakı’yla ‘demokratik’ kimliğe dönemez

AK Parti’nin Cumhur İttifakı’ndaki birlikteliği sürdüğü müddetçe muhafazakar demokrat kimliğine geri dönmesi mümkün mü?

70 liraya doldurduğum poşeti, şimdi 170 liraya dolduruyorum

Sizce seçim sonuçlarının en temel sebebi nedir? Ekonomik kriz mi yoksa başka bir sebep?

Ekonomi böyle gittiği sürece AK Parti’nin yeniden eski şaşalı günlerine dönmesi mümkün mü?

Geçen genel seçimlerde, Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş aday olsaydı sonuç farklı olur muydu?

Yerel seçimden sonra ‘yumuşama, normalleşme’ diye tariff edilen bir süreçten söz edildi. Sizce anormal ne var da normalleşmek gerekiyor?

AK Parti 23 yaşında, 22 yıldır iktidarda. Cumhur İttifakı dönemini de dahil edersek hep tek başına iktidardaydı. Partinizin ilk ödevi ne?

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version